En gigant.

Det er noe helt surrealistisk når vi skrur tiden ett år tilbake da Real Madrid og Barcelona var to av de mest attraktive arbeidsgiverene i fotballens verden og som skrev lønnsavtaler «med gaffel». I dag er situasjonen en helt annen.

Barcelona er halvveis konkurs og må skvise ut 30 % lønnskutt fra spillerne, Real Madrid må nå trekke seg fra kampen om en spiller de trakter etter.

Les: Da er det gjort: Pochettino fikk telefonen han trengte

Hakke råd.

David Alaba er i ferd med gå over i siste halvår av kontrakten med Bayern München, klubben han har tjent siden 2009. Vi har plassert 28-åringen i kategorien verdens beste, ikke bare på grunn av det han har levert av prestasjoner over lengre tid hos verdens beste klubb, men også for evnen hans til å levere i det som er av defensive roller på banen.

Så hvordan kan Bayern gi slipp på en spiller som Alaba?

Lønnstilbudet verdens beste klubb har skjøvet over bordet er godt unna forventningene til østerrikeren – og ikke minst Alabas agent Zahavi.

Dette har sendt en «siklende» agent på ringerunde til klubber som Real Madrid. Alaba er av skikkelig Real-materiale, men dessverre for Zahavi var alt så mye bedre før.

Les på engelske klubber: The Mirror: Isco planlegger overgang til Premier League

Ifølge spanske Marca er Alabas forventninger til lønn langt utenfor rekkevidde for en av verdens mektigste klubber. Den økonomiske situasjonen suger, og når Zidane og laget heller ikke oser Champions League-suksess om dagen, er Alaba utenfor rekkevidde – selv som free agent.

Hadde noen sagt dette til Florentino Perez for ett år siden, hadde presidenten ikke skjønt spørsmålet engang. Spesielt ikke når Alabas krav til lønnsnivå skal ha vært på rundt 20 millioner euro i året.

Snipp, snapp, korona – Real er ute.

Les: Real Madrids beste spillere – spiller ikke lenger for Zidane