(c) Bilde: FIFA: President Gianni Infantino

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) annonserte i går at de vil bidra til å gjøre de økonomiske utfordringene som følge av corona-pandemien mindre.

FIFA vil pumpe ut 1,5 milliarder dollar nesten 15 milliarder kroner for å hjelpe til med å sparke fotballen igang igjen, – Og denne gangen får kvinnefotballen et kraftig løft.

En del av bistandspakken inkluderer ren støtte, i tillegg kan forbund og klubber kan også få låne penger rentefritt. – Samtidig blir det tydeliggjort at halvparten av bistandspakken skal være rettet mot kvinnefotball.

I henhold til planen vil alle FIFA-medlemsland motta drøyt 10 millioner kroner, mens ytterligere 5 millioner kroner vil lande i hendene på medlemslandene øremerket til å hjelpe kvinnefotball.

I tillegg vil alle kontinentale forbund motta drøyt 17 millioner kroner i støtte.

Samtidig har alle medlemsstater muligheten til å søke om rentefrie lån i FIFAs truende pengetank. Nasjonale forbund kan låne opptil 50 millioner kroner, mens kontinentale forbund kan låne opptil 32 millioner kroner.

Les: Thomas Meunier fikk det akkurat slik han ville

  • Medlemsstatene kan omdirigere både støttebeløp og lån til det større fotballmiljøet i landet inkludert klubber, spillere, ligaer og andre som har blitt rammet, skriver FIFA.

Det er nedsatt et utvalg som skal overvåke at alt går i samsvar med boka når pengene blir fordelt og at det er klare avtaler om tilbakebetaling av lån.

Det hele ble bestemt på et videomøte torsdag, som også godkjente et revidert budsjett i FIFA for perioden 2019-2022 på grunn av virkningen av koronapandemien.

I tillegg ble det også vedtatt en rekke endringer i forhold til kampkalenderne for 2020, 2021 og 2022, som har blitt rammet av koronakrisen.