(foto: west ham, twitter)

Det er ingen hemmelighet at West Ham stjerne Declan Rice er ettertraktet. I sommer var en rekke klubber på ballen, men da de fikk høre om prisen 100 millioner pund var det i realiteten bare Manchester United og Chelsea som var igjen.

West Ham gjør det bra under David Moyes sin ledelse, London klubben er på god vei til å kvalifisere seg til Champions League. – For øyeblikket ligger de på fjerdeplass i Premier League og Declan Rice får sin fortjente del av æren.

Les: West Ham på 4. plass i verdens største liga – «skulle bare mangle»

I sommer jobbet den skotske manageren knallhard for å beholde Declan Rice han argumenterte for 100 millioner pund, minst! Alle andre syntes var for høyt. – Nå er situasjonen ny, de aller fleste eksperter mener at 100 millioner er faktisk et «kupp».

West Ham direktør Andrews Bernhardt var for et salg i sommer, nå skal han ha endret mening, trolig har han begynt å regne på hva klubben kan tjene på spill i Champions League. Den kalkulatoren har de trolig ikke hentet frem i hvert fall ikke i dette århundre.

Rice som fikk første sjanse på seniorlaget tilbake i 2015 har etablert seg som en av Premier League sine største profiler. I sommer Hammers ville ha akseptert et bud på 100 millioner pund på Rice, nå sier mangeren at verdien hans har økt igjen etter hans meget sterke start på den nye sesongen.

På spørsmål om han er bekymret for at potensielle friere kommer til Rice neste år, sa Moyes til Sky Sports: «Nei, det gjør jeg ikke, for det var et godt kjøp med Declan på 100 millioner pund. Det kuppet er nå borte.»

«Vi har mange veldig gode spillere i denne fotballklubben. Jeg tror at mens du bygger og utvikler deg, kan folk alltid komme og se på spillerne dine.»

«Men det er bra at de er det fordi det forteller oss at de har det bra.»

Den engelske landslagsspilleren, som fortsetter å tiltrekke seg interesse fra Manchester United og Chelsea, sa til journalister: «Alle vet hvordan jeg føler om West Ham og om å spille under manageren og hvordan det er å spille med gruppen av spillere jeg spiller med.

“Jeg spiller med et smil om munnen, jeg går ut dit og leder laget. Jeg tror du kunne se en forskjell hvis jeg ikke ga 100 %, men hver gang jeg tar på meg skjorten er mitt eneste mål å gi alt for klubben.»