Football United. (foto: united, twitter)

Da Liverpool og resten av Premier League-gjengen knyttet bånd med Real Madrid, Juventus og de andre «utvalgte» til Super (ego) League, var del av festtalen at det ville dryppe godt på resten av fotball-Europa. Særlig. Nå er planene for en lukket liga satt på vent, som Real-presidenten så fint sa det.

Premier League akter å stenge døra helt – og kaste nøkkelen. På torsdag kom beskjeden fra det engelske fotballforbundet (FA) at Premier League og klubben i øverste divisjon har valgt å donere 100 millioner pund til de mindre klubbene i engelsk fotball.

Les: Neymar hadde et ønske før han signerte ny kontrakt

De fire kommende årene skal klubber i engelsk fotball som har blitt hardest rammet av pandemien få støtte. Ifølge FA dreier dette seg om 1000 klubber i National League-systemet (under League 2).

-Det økte bidraget fra Premier League vil gi vital støtte til våre lokale klubber og fasiliteter over hele landet. Disse klubbene er ofte grunnsteinen i lokalsamfunnet og ledes av frivillige som har strukket seg lagt i løpet av det siste året, sier Mark Bullingham, direktør i FA.

Les på Engelske klubber: Manchester United har valgt erstatter til Sergio Romero

Som takker Premier League for den positive handingen som vil hjelpe fotballpyramiden tilbake på beina.

Fikk du med deg den, Perez?

Les: Telegraph: Frank Lampard toppkandidat til Premier League-jobb