Erling Braut Haaland

Tidligere Everton-direktør, Steve Walsh, mimrer tilbake til dagene da klubben ignorerte potensialet til Andy Robertson, Harry Maguire og Erling Haaland. Historien sier oss at noen ikke gjør jobben sin på Goodison Park.

Dette skjer, og det skjer ofte. For hver toppspiller som vokser opp, er det flere klubber som tidligere i karrieren ikke benyttet seg av sjansen til kjøp.

Men dette blir kanskje i meste laget?

Det er tidligere stilt spørsmål til Evertons bruke av ressursene. Det har ikke stått på verken vilje eller pengesekk, men resultatene har uteblitt.

Les: Tidligere Chelsea-spiller: «Eden Hazard sto og ventet mens vi andre trente»

20 poeng etter Liverpool med 12 kamper ut i sesongen vitner om at treffsikkerheten til speiderne og sportsdirektøren er fraværende.

Så hva er historien med Andy Robertson, Harry Maguire og Erling Haaland?

Hadde det vært opp til Steve Walsh, hadde alle båret blå drakt.

Walsh var rekrutteringsgeniet som ga Leicester fundamentet for den historiske Premier League-tittelen. Men hos Everton ble det altså mye stang ut.

Les på Popidol: Fotballtrener hindret ikke at laget vant med 27 mål – fikk sparken

-Da jeg jobbet for Everton ordnet jeg muligheten for å kjøpe Andrew Robertson og  Harry Maguire da de spilte for Hull. Dealen var på totalt 235 millioner kroner for begge spillerne. Everton ville ikke kjøpe dem, sier Walsh ifølge The Athletic.

Og Haaland?

-Erling Haaland, spissen hos Salzburg, hadde jeg sammen med faren hos klubben med en ferdig deal på 40 millioner kroner. Everton ville ikke backe meg, avslutter Walsh.

Kommentarer overflødig.

Les: Gigantisk lønsskrav øker sannsynligheten for Manchester United