Hva er planen, Klopp? (foto: liverpool, twitter)

Det verker, og det skyldes ikke influensaen. Flasket opp på Premier League kommer vi så tett på denne fotball-ligaen vi digger. Verdens tøffeste, uten tvil. Selv om engelske klubber høflig har holdt seg unna trofeene i Champions League, fikk vi endelig bekreftelsen da finalen var et rent Premier League oppgjør. Vi visste det, nå kom også beviset: Verdens tøffeste liga.

Det var før de siste to ukene med åttendedelsfinaler i det beste selskapet. Liverpool uten evnen til å score ble sendt hjem fra Madrid med tap, Tottenham gjorde det de kunne for å ikke bli fotballslaktet på eget gress av RB Leipzig, uten egen evne til å score.

I går var det novisen Frank Lampards tur mot Bayern, som hadde rundspilt Tottenham 7-2 forrige gang de tok en London-tur. Det ble bare 3-0 til tyskerne mot Chelsea. Også et Chelsea-lag uten evne til å score.

Les: Sendes hjem til Anfield

Vi har sett tre klubber fra verdens tøffeste liga spille 3 x 90 minutter uten å få til det fotball faktisk dreier som om: Å score mål.

Og ikke bare det. Mens Bayern, Leipzig og Borussia Dortmund fosset frem rettvendt i angrep, igjen og igjen, har Premier League-klubbenes angrepsspill blitt dominert av å ha sine mest målproduktive spillere med ryggen mot mål.

For å si det sånn, det var ikke mange gangene vi så Jadon Sancho, Erling Haaland og Dortmund-gjengen tillate seg å sette «den ufarlige siden» av kroppen mot målskiva.

Les på Popidol: Ble straffet av dommeren for Haaland-feiring

Heldigvis er det håp. Forrige sesongs Champions League-sluttspill viste at Tottenham snudde en håpløs situasjon mot Ajax, Liverpool mot Barcelona, selv jyplingen Solskjær viste verden hva som kan skje når trua er der og forsvarsspill kun er en nødvendighet for å kunne score, score – og score mer.

Manchester City kan fortsatt forsvare noe av Premier Leagues renomé mot Real Madrid på torsdag, men akkurat nå føles det som engelsk fotball bare er sørgelig.

Les: Brukte 800 millioner på Kepa, må sette verdensrekord for erstatter