Luis Pimenta

Et ekstremt viktig område for fremtiden til fotballen er hvordan man jobber med talenter og yngre spillere. – Det man ser over hele landet er ganske nedslående hvor «alle skal med» tankegangen ikke enda har fått gjennomslag. Fortsatt sitter det «nessekonger» der ute som tror de vet hvilken gutt eller jente som har tilstrekkelig motivasjon til å lykkes.

Norges fotballforbund har uansett ansatt en meget erfaren trener som forhåpentligvis klarer ikke bare å lede norges G18/G19 lag, men også i form av å være topptrenerutvikler også inspirere til endring.

Les: BBC: Citys første sommersignering

Mange husker han godt fra Kongsvinger hvor han var suksessfull, men også da med en spesiell lederstil. I Sverige gikk det ikke like bra i den svenske versjonen av Sporten kan du lese at flere i Brommapojkarna føler seg mobbet under regimet til Pimenta.

Portugisiske Luis Pimenta er ansatt og leder for aldersbestemte landslag i NFF Truls Dæhli er svært fornøyd: «Vi får inn en spennende trener som har en litt annen bakgrunn, men som etter mange år i Norge også kjenner den norske fotballstrukturen svært godt».

Pimenta har tidligere vært trener for Manchester United-akademiet i Portugal og jobbet som analytiker for Liverpools U19-lag. I Norge er portugiseren mest kjent for å ha ledet Kongsvinger til cupfinalen i 2016.

Les: Frisør avslører exit


– Det blir ekstremt motiverende å bruke erfaringene mine fra forskjellige land til å hjelpe de største talentene i Norge til å utvikle seg og komme til mesterskap, sier 38-åringen.

Pimenta har sin første arbeidsdag 17. august.