Thomas Rogne

Den polske statsministeren Mateusz Morawiecki har lagt opp en plan som kan betyr at fotball kommer tilbake 29. mai.

Det polske samfunnet er i ferd med å åpne igjen, og den polske statsministeren Mateusz Morawiecki har konkrete planer om å starte fotball igjen.

Les: Borussia Dortmund med mottrekk det lukter svidd av

Det har han uttalt på lørdag, ifølge flere polske medier også til F7sport

«Jeg har bestemt å returnere fotballen. Den første kampen kan finne sted 29. mai. Spillerne er allerede klare for isolasjon, og i begynnelsen av mai kan de komme tilbake til trening under strenge hygieneforhold, sier Mateusz Morawiecki»

Planen nå er at spillerne skal reise hjem i karantene i 14 dager, hvoretter de må testes før de kan gjenoppta trening. Først må de trene i grupper på opptil seks personer og deretter følge lagtreningen.

Så kommer kampene, som trolig vil være uten tilskuere i begynnelsen.

Det bringer selvfølgelig glede for ligaens ledelse.Det er gode nyheter. Regjeringens tillatelse til å gjenoppta trening gir oss sjansen til å gjennomføre planen som vi har jobbet med eksperter de siste fire ukene sammen, sier leder av Marcin Animucki, ifølge sport.pl.

«Med mindre det er uforutsette utfordringer og helsesituasjonen tillater det, kan ligaen starte på nytt 29. mai», sier Marcin Animucki.

Les: Tottenham og Barcelona nær en bytteavtale

De polske myndighetene har overrakt sporten en gjenåpningsplan bestående av fire etapper.

Vi har to norske spillere i øverste serie i Polen, Ekstraklasa: Midtstopper Thomas Rogne (gift med norsges beste fotballspiller Ada Hegerberg) som spiller for Lech Poznan og vingen Torgil Gjertsen som i vinter meldte overgang til Wisla Plock fra Kristiansund.