Muy importante. (foto: villa, twitter)

Det er to klubber vi er delvis i sjokktilstand over: Southampton og Aston Villa. Spesielt overlevelsesgjengen fra forrige sesong har vært ugjenkjennelige. Jack Grealish og gjengen fra Villa Park har vist at de akter å unngå reprise denne sesongen.

Men når Villa ikke har troppen som de største klubbene på balløya disponerer, blir de ekstra sårbare i en laaang sesong når negative endringer oppstår.

Les: Er ikke en kjeft hos Liverpool, Tottenham og Chelsea som tør å le av Uniteds nødløsning

Tidligere denne måneden hevdet Daily Star at Manchester City aktet å trykke på tilbakekjøpsklausulen som er hektet på salgskontrakten for Douglas Luiz. Guardiola og gjengen må ut med 25 millioner euro, men etter å ha sett «deres» midtbanespiller dundre på i høyt Premier League-nivå for Villa siden 2019, er Luiz igjen en spiller City kan trenge.

Den tidligere Villa-spilleren Kevin Phillips hevder Villa må overbevise Luiz før januar om at klubben har nok inne til å spille seg til kvalifisering i Europa – ellers bærer det mot exit.

City solgte brasilianeren til Villa for 15 millioner pund, men har spilt seg for god under Dean Smith. 22-åringen fikk sin debut på landslaget ikke mange månedene etter overgangen, og har nå fortsatt utviklingen – inn i planene til Guardiola.

-Jeg er redd det kan bli en overgang i januar, noe som virkelig vil skade troppen. Han har vært fantastisk så langt denne sesongen, sier Phillips til Football Insider.

På vegne av Dean Smith krysser vi fingrene for at Guardiola lar Villa få beholde den sportslige belønningen for å løfte frem brasilianeren. Vær litt grei á, Pep.

Les: Messi sørget for anledningen til å kunne dra av seg Barcelona-drakta