United, we´re coming. (foto: city, twitter)

Overskriften ble inspirert av situasjonen i Serie A, der Milano-klubben okkuperer topp-to plassene, i La liga er det hovedstaden Madrid som hersker. På balløya gikk United til topps, mens City tok et solid trepoengs sprang, ett poeng (med én kamp færre spilt) bak andreplasserte Liverpool. I teorien betyr dette at byen Manchester ruler på balløy.

På tirsdag var det Brighton som skulle ødelegge planen til Guardiola om å plassere seg á poeng med Leicester og Everton. Gjengen til Graham Potter startet bra og styrte første del av omgangen, men måtte gi tapt for 20-åringen Foden som tråklet seg gjennom Brighton-forsvaret rett før pause og banket inn ballen nede ved nærmeste stolpe. 1-0 til City.

Les: Og der ble jyplingen Ole Gunnar Solskjær genierklært

I andre omgang bølget kampen frem og tilbake med nok av muligheter. Bernando Silva hadde sitt skudd i treverket, Foden driblet seg nesten til sin andre scoring, Raheem Sterling plasserte straffespark over.

Men det holdt. Foden ble matchvinner og City på god vei til å sikre at Manchester posisjonerer seg på topp i Europa sammen med Madrid og Milano.

Les: Lyon sender Moussa Dembélé på utlån og sikrer seg erstatter fra toppen av Premier League