Får nesten kink i nakken når han skal finne United på Premier League-tabellen.(foto: united, twitter)

Milepælen få, om ingen utenfor den indre United-kretsen trodde var mulig. Og hvis de trodde det, var det få som turde å si det høyt. Nå slipper vi å holde det inne: Manchester United er best i verdens tøffeste liga.

Vi dropper glatt «enn så lenge», for førsteplassen i Premier League er en enorm karamell av en milepæl å sutte på for Solskjær og United-supporterne. Da jyplingen fra en eller annen norsk pingleklubb (ikke ment som nedlatende) ble hentet inn i det totale kaoset for å redde verdens største klubb, var det ikke en såkalt ekspert som levnet Solskjær stort håp om å lykkes.

Les: Solskjær har hele veien sett det vi andre har vært blinde for

Solskjær har beholdt fokuset, jobbet med å vri utviklingen mot kjerneverdiene til United, kvittet seg med spillere som enten ikke har passet inn hos United eller har dratt ned energien i troppen, gitt spillere som var helt nede lysten på å spille ball igjen. Og ikke minst: gitt tilbake stoltheten av å bære United-drakta og bevisstheten om kravet til å få lov til å tre på seg United-drakta.

Noen geniale forsterkninger har det også blitt, men det er selve United-maskineriet Solskjær har mekka på og oljet. United-manageren har hele veien siden 2019 forklart fasene United må gjennom for å vinne mer enn enkeltstående kamper.

Les på F7: Fabrizio Romano om Klopps transferplaner

12. januar nådde han milepælen som nå hele fotballverden ikke lenger kan være blinde for: Manchester United er best i verdens tøffeste liga – og Ole Gunnar Solskjær har skapt maskinen som går hele veien.

Les: Kylian Mbappé ikke lenger dyrest i verden