Petter Belsvik tar sin hatt og går

(c) Bilde: KIL: Petter Belsvik

Det er bare to personer som har scoret flere mål en Petter Belsvik (159) i Eliteserien, Sigurd Rushfeldt og Harald Martin Brattbakk. – Til tross for dette ble han aldri kalt ut til spill for landslaget (noe vi synes var veldig rart) eller ble i et enkelt år toppscorer i Eliteserien. 

Kongsvinger opplyser på sin hjemmeside at Petter Belsvik, som har vært assistent under Vitor Gazimba denne sesongen, er ferdig i klubben. Det har klubben og Belsvik kommet til felles enighet om, ifølge Kil.no. -Mange tror at neste jobb er i Bærum hos Stabæk.

Les: Landslagsback Jonas Svensson aktuell for Valencia

2019-sesongen endte med femteplass i OBOS-ligaen for Hedmark-laget. I første kvalifiseringsrunde til Eliteserien danket de ut Sogndal, men i andre runde sa det stopp med 0-2-tap borte mot KFUM.

– Petter har vært utrolig viktig for våre prestasjoner i år. Vi skulle gjerne ha beholdt Petter her, men har selvfølgelig forståelse for Petters familiære situasjon. Vi har hatt gode samtaler med Petter gjennom høsten, og har sammen funnet ut at dette er den beste løsningen, sier KIL-sjef Espen Nystuen til klubbens hjemmeside, og presiserer at de skiller lag som gode venner.

– Det har for min del vært en utfordrende sesong, og det handler om familiære årsaker. Som kjent så hadde vi en dialog knyttet til mitt arbeidsforhold i sommer, men ble den gangen enige om å fullføre ut sesongen.

Belsvik har tidligere jobbet som assistent under Stabæks Janne Jönsson. Til Budstikka snakket Stabæk-sportssjef Inge Andre Olsen varmt om den avtroppende KIL-assistenten i august.

– Vi kjenner Petter godt, og «Janne» (Jan Jönsson) kjenner Petter godt. Dersom han står uten jobb er det en person vi selvfølgelig vil ta en prat med, uttalte Olsen den gang.