Landslagsback Jonas Svensson aktuell for Valencia

I 2017 forlot Jonas Svensson Rosenborg etter 8 år i klubben til fordel for den nederlandske klubben AZ Alkmaar. Etter litt prøving og feiling i begynnelsen har han spilt seg godt inn i klubben og det har blitt langt merke til. 

Valencia er ute etter en som er skikkelig tøff og der passer Jonas Svensson perfekt. – Han fikk blant annet direkte rødt kort etter halvtimen i borteoppgjøret mot Partizan Beograd i september og er kjent for å ikke la seg pushe rundt.

Det er ihvertfall ikke på landslaget han har fått vise seg frem, Svensson fikk 1 1/2 år på benken for Norge, høyrebackenplassen tilhører Omar Elabdellaoui. (Først da   Elabdellaoui meldte skadefrafall i november ble plassen ledig)

Superdeporte, lokalavisen i Valencia skriver at trønderen er på en shortlist av høyrebacker som Valencia vurderer i januarvinduet. Ifølge avisen har sportsdirektør Jorge López vært i Nederland nylig. Valencia skal være villig til å kjøpe ut Svensson av kontrakten to år før den går ut.

Svensson er fast på et solid AZ-lag som ligger som nummer to i Æresdivisjonen, seks poeng bak Ajax. De er også videre i sin Europa League-gruppe før siste kamp, sammen med Ole Gunnar Solskjær og Manchester United.