Sist Per-Mathias Høgmo hadde treneransvar for en klubb var ut 2018 sesongen for Fredrikstad, siden da har han vært pamp i fotballforbundet og sportsdirektør på deltid i plankebyen. – Allsvenskan klubben Häcken startet årets sesong på en måte som bare kan beskrives med et ord! – Krise.

Gøteborg klubben håpet de kunne klatre opp fra sisteplassen ved å hente inn den tidligere norske landslagssjefen og i dag ser det ut til å være et sjakktrekk. – I sin debutkamp ledet Høgmo Häcken opp fra sisteplassen med 2-1-seier over AIK.

Les: Endelig: Patrick Vieira tilbake i Premier League

To kjappe mål av Patrik Wålemark og Ali Youssef helt i starten av 2. omgang banet vei for tre svært viktige Häcken-poeng. AIK reduserte ved Bojan Radulovic mot slutten av kampen.

Disiplin og moral!

«Det er fantastisk. Alt føles bra», sa matchvinner Youssef til Discovery.

Høgmo ble hentet til et Häcken-lag i krise i midten av juni. En pause i svensk fotball ga ham noen uker til å jobbe med sine nye spillere før første kamp.

Søndagens seier tok Göteborg-klubben opp i ni poeng etter like mange kamper. Häcken startet dagen som jumbolag på tabellen, men er nå på en foreløpig 12.-plass (over streken). AIK er nummer fem med sine 14 poeng.

Les: Bruk Bedreodds når du spiller odds på fotball