Diego Rosa har sin helt personlige stil når han skal feire et mål

Diego Rosa har en stund vært på radaren til Manchester City manager Pep Guardiola. – Ikke så rart egentlig Rosa følger har i fotsporene til Ronaldinho i Gremio og med Brasils U17 lag.

Den første Gremio-spilleren som vant verdensmesterskapet under 17 var en ung mann med navnet Ronaldo de Assis Moreira – bedre kjent som Ronaldinho.

Les: Frank Lampard: «Nå respekterer jeg Bielsa og Leeds»

Hvis den siste spilleren fra “Immortal Tricolor” – som den brasilianske klubben er kjent som- viser seg å være like bra, har Manchester City nettopp gjort et varp av dimensjoner.

Måtte vente til han ble 18 år i oktober

Manchester City har inngått en avtale med City Football Group (CFG) om at midtbanespiller Diego Rosa skal bli Pep Guardiola sitt nye prosjekt. – Avtalen starter på £ 5,2 millioner, men kan stige så høyt som 23 millioner hvis han blir en del av førstelaget.

Rosa er absolutt en spiller for fremtiden. Til å begynne med ville han etter de nye reglene i England ikke kvalifisere seg for arbeidstillatelse. – Derfor skal lånes til en av Citys søsterklubber, sannsynligvis Girona eller Troyes frem til han får nok poeng til å få spille i England.

Rosas leir har avslørt at planen er at han skal bruke et par år på å utvikle spillet sitt – og forhåpentligvis få erfaring og rykte som vil tjene ham arbeidstillatelse.

City snappet opp spilleren delvis på grunnlag av prestasjonene som den sentrale midtbanespilleren i et Brasil under 17 år som vant verdensmesterskapet i fjor.

Les på F7: Trøbbel når du bytter ut en helgen mot en fotballgud