Skal være perfekt for verdens tøffeste liga. (foto: villareal, twitter)

Det meste er sagt om Mikel Artetas situasjon hos Arsenal. Unai Emery fikk kun kort tid på å rette opp Arsenal-skuta etter at Arsene Wenger hadde mistet touchen. Arteta vil trolig få en lengre strikk å strekke før London-klubben følger Uniteds eksempel med å gi tre managere fyken på rappen.

Stemmer denne hypotesen, vil Arteta få drahjelp på overgangsmarkedet for å skaffe seg spillerne prosjektet hans er avhengig av. Ifølge Todofichajes har dette sendt Arsenal rett inn i delt pole position med Manchester City for Pau Torres-overgang.

Les: Diario AS: Gareth Bale har snudd

Villareal-spilleren er også linket til Manchester United, Chelsea, Tottenham og Liverpool, men ifølge den spanske avisen er det assistent Arteta som nå utgjør den største trusselen for Guardiola.

Det er heller ikke noe nytt at Torres har vært på radaren til London-klubben. Midtstopperen var sterkt ønsket av Emery. Emery ble sendt ut av landet, fikk jobben hos Villareal – og er nå manager for nettopp Pau Torres.

Les på F7: Verdt 57 milliarder kroner mer mens han ble intervjuet av Bloomberg TV

Så da har vi følgende historie: Guardiolas tidligere assistent skal snappe til seg Guardiolas midstoppermål fra klubben som ledes av mannen som ble erstattet av Guardiolas tidligere assistent. Puh.

Med Torres på plass i Arsenals midtforsvaret skal Arteta unngå å feire neste jul med mer enn 15 baklengs. Pau Torres skal holdes langt unna Manchester.

Les: Mourinho gir oss en tidlig julegave på pressekonferansen før Liverpool-kampen