Fant tonen, men ikke resultatene. (foto: tottenham, twitter)

Portugiseren var ikke akkurat noen humørspreder det siste halve året hos United, men du verden så tomt det ble i Premier League uten Mourinho da han forsvant. Nå er han sportslig tilbake for fullt, og de kommer de underholdende analysene tett.

På onsdag er det duket for toppoppgjøret i i Premier League. Tottenham mot Liverpool, Mourinho mot Mester Klopp. Da noen journalister våget å ymte frempå om stakkars Klopp og Liverpool med alle skadene, ble det mørkt i de allerede mørke øynene til portugiseren. Etter å ha tatt to dype pust med magen, kom svaret.

-Jeg tror ikke Alisson er skadet. Alexander-Arnold er ikke skadet. Matip tror jeg kommer til å spille. Fabinho er ikke skadet. Andy Robertson er ikke skadet. Jordan Henderson er ikke skadet. Georginio Wijnaldum er ikke skadet, begynner Mourinho ifølge Sky Sports.

To nye pust, så kommer fortsettelsen.

-Mohamed Salah er ikke skadet. Roberto Firmino er ikke skadet. Sadio Mané er ikke skadet. Virgil van Dijk er skadet, og han er en virkelig god spiller, selvfølgelig, fortsetter Mourinho tørt.

Før han tar en statusreport på stakkars Tottenham.

-Jeg kan også gi dere en liste av skader i Tottenham. Vi har to gutter på U16-laget ute med skade, vi har to andre på U21-laget og tre ute på U23-laget. På førstelaget har vi Erik Lamela og Japhet Tanganga, messer Mourinho.

Vi har to gutter på U16-laget ute med skade.

Les på Engelske klubber: Det er visst bare Harry Kane som når Liverpool-spillerne over knærne

Og da vi trodde moroa var over:

-Og så har du en liste med spillere. Men er Hugo Lloris skadet? Nei. Toby Alderweireld? Nei. Eric Dier? Nei. Sergio Reguilon? Nei. Harry Kane? Nei. Heung-Min Son? Nei. Lucas Moura? Nei. hvor er skadene? Det er normale skader, det er normalt. James Milner er skadet, Lamela er skadet, og alle klubber har nå og da skader. Liverpool har én stor skade, det er Van Dijk, avslutter Mourinho.

For ordens skyld nevner vi det Mourinho utelot. Ifølge Sky Sports må Liverpool likevel klare seg uten Xherdan Shaqiri, James Milner, Joe Gomez, Diogo Jota og Thiago Alcantara, mens Joel Matip er tvilsom.

Men som Mourinho ville ha sagt: peanuts.

Les: Leeds ser mulighet hos Chelsea i januar