Alwande Benedict Roaldsøy

Det har vært noen helt spesielle dager for 16 år gamle Alwande Benedict Roaldsøy som har signert en proffkontrakt med Atalanta, han blir en del av klubbens akademi. – Hans erfaring så langt er Norsk Tipping-Ligaen som er nivå fire i Norge og best kan sammenlignes med bedriftsfotball.

Det er langt fra Drøbak/Frogn til storklubben Atalanta, som havnet på 3.plass i Serie A sist sesong, foran mer kjente lag som Roma, AC Milan, Lazio og Napoli. Ambisjonen til manager Antonio Percassi er å yppe seg med gigantene Juventus og Inter Milan.

Les: Real Madrid henter Martin Ødegaards drømmemakker

Roaldsøy har signert for tre år med mulighet for forlengelse i ytterligere to år, i samtale med VG sprudler 16 åringen av glede: «Jeg har litt sommerfugler i magen, men dette blir gøy. Jeg har blitt tatt sykt godt imot»

For to uker siden reiste han ned til Bergamo og har vært med på sesongoppkjøringen og trent sammen med sine nye lagkamerater.

Han har allerede vært i Bergamo i to uker og har startet sesongoppkjøringen.

«Dette er det beste akademiet i Italia. Jeg tenkte at jeg ikke kom til å få noen bedre tilbud enn dette. Da tok jeg sjansen. Det er bare å hoppe i det»

Målet er å debutere i Serie A så fort som mulig. Jeg tror jeg kan klare det før jeg er 19″

16-åringen var en del av det norsk G15-landslaget forrige sesong der han fikk fire kamper og ett mål.

Les på Popidol: «Hulks» ekskone snakker ut etter at fotballspilleren giftet seg med hennes niese