Nesten umulig å stanse. (foto: chelsea, twitter)

Chelsea har en laaaang liste med spillere som gresser på utleie på andre baner enn Stamford Bridge. Ytterst få av dem hentes tilbake til London for spill på førstelaget. Så når Billy Gilmour varsles på vei mot utleie, er det grunn til å lure på om skotten er på vei ut.

Ungdomsspilleren hos Rangers ble hentet til Chelsea i 2017, i 2019 ble han funnet verdig til en plass med de store gutta.

Les: Football-Insider: Leeds skaffer seg La Ligas nestsbeste driblefant

Det har ikke overraskende tatt litt tid for Gilmour å posisjonere seg på førstelaget, men forrige sesong kom gjennombruddet. 14 kamper for de blå (5 i PL, 1 i CL). En start på Chelsea-karrieren á la Mason Mount, Reece James og Tammy Abraham.

Men som de tre andre gutta må Gilmour også ut på utviklingsreise i en annen klubb. Ifølge Sky Sports er 20-åringen hos Norwich på medisinsk test. Dermed er det duket for en sesong på utleie til den nyopprykkede Premier League-klubben.

Dette vil nok skuffe en del Chelsea-supportere, som opplevde at Gilmour hadde vist seg moden til å starte sesongen som en av Tuchels utvvalgte.

Chelsea er kjent for å sende spillere på utleie de har definert som ute av fremtidsplanen, men i tilfellet Gilmour tenker vi det er et trekk for at den skotske landslagsspilleren skal få boltre seg i spilletid hos en Premier League-klubb.

Les på F7: Roma måtte skrote grandiose planer for José Mourinho

Noe annet ville ha vært fotballgalskap.

Les: Jesse Lindgard tas imot med åpner armer og ny kontakt