Det blir lenge til, om noen gang, Stefan Denifl kan reise begge hendene over hodet i seiersrus.

Dopingskandalen rystet ski-VM i Seefeld ruller videre og omfatter ikke lenger bare vintersport. Omfanget er så omfattende at det får konsekvenser for landets renome og ikke bare for de aktuelle utøverne og deres ledere/forbund. – En sannsynlig konsekvens er utestengelse fra internasjonale arrangementer inntil Østerrike kan bevise at de tar arbeidet mot doping seriøst.  

Les: Utrolige Roger Federer har vunnet sin ATP turnering nr 100

Statsadvokaten i Innsbruck bekrefter overfor den østerrikske statskanalen ORF at syklisten Stefan Denifl har innrømmet å ha dopet seg med sitt eget blod.

Avisen Kronen Zeitung og flere østerrikske medier opplyser at proffsykling ble arrestert fredag, men ble løslatt etter å ha innrømmet bloddopingen.

Pågripelsen av Denifl er et resultat av etterforskningen som ble startet etter en omfattende razzia i VM-byen. Den endte med at ni personer ble arrestert. Fem av dem var langrennsløpere som innrømmet bruk av bloddoping, den ene av dem Max Hauke, ble tatt på fersken med en sprøyte i armen.

Dagbladet ringe i dag tidlig til tidligere lagkamerat av Stefan Denifl, Lars Petter Nordhaug som var meget overrasket:

«Det var spesielt. Jeg bodde jo på rom med ham. Dette er veldig overraskende. Det har jo skjedd tidligere i sykkelsporten at folk man har bodd på rom med har gjort sånne ting uten at man er klar over det, uten at jeg vet hvor lenge han har holdt på med dette. Det er veldig spesielt å høre».

Les på Popidol: Johnny Depp krever 450 millioner av ekskona