Roger Federer med båt

Den 37 år gamle sveitseren Roger Federer er på ingen måte ferdig med å vinne, 6.600 dager etter han vant sin første i Milan har han tatt sin ATP tittel nr 100 i Dubai Tennis Championships.

Grand Slam-mester ganger 20 – slo Stefanos Tsitsipas 6-4 6-4 i finalen.

Les: Pangstart for Ole Kristian Selnæs!

Federers første ATP-tittel kom på Milan Indoors den 4. februar 2001, da han slo franskmannen Julien Boutter.

«Det er en absolutt drøm som kommer i oppfyllelse akkurat nå,» sa Federer, som blir verdens nummer fire på mandag. – Det er bare en mann før han som har passert 100 ATP titler, det er Jimmy Connors som har hele 109.

«All time» mestvinnende er Martina Navratilova som har vunnet hele 167 mesterskap i løpet av sin karriere.

Les på Popidol: Johnny Depp krever 450 millioner av ekskona

James Blake er en amerikansk profesjonell tennisspiller. Han har vunnet ti singeltitler på ATP-touren og hans beste i Grand Slam-turneringer er to kvartfinaler i US Open. Denne gratulasjonen har fått vinger.

 

«Jeg er glad. Det er flott å vinne min åttende her i Dubai og i kombinasjon med min 100th singeltittel,» la han til.

Han hyller også sin finalemotstander Stefanos Tsitsipas som bare er 20 år og som representerer noe helt nytt.

«Jeg vet ikke om Stefanos ble født da jeg vant min første tittel (han var født i august 1998 og var 2 år gammel). Det er et privilegium å spille mot mulige fremtidige mestere fordi jeg ser dem på TV. Det var som da jeg spilte mot Pete Sampras og Andre Agassi. Jeg er sikker på at Stefanos vil ha en fantastisk karriere.

«Tennis er i gode hender, uansett om jeg er der eller ikke.»

Les på F7: Lidl lager verdens beste whisky