Da den norske midtbanespilleren Ole Selnæs reiste fra Saint-Étienne i Frankrike i 2019 etterlot han seg ikke noen tapt kjærlighet, fansen følte han valgte penger fremfor lojalitet til klubben, noe som for så vidt stemte godt.

Vel på plass i kina for den styrtrike klubben Shenzhen gikk det meget bra, men etter sønnen til Johan Cruyff, Jordi, overtok som manager sist sommer har det ikke vært like inspirerende. Jordi Cruyff har fylt opp med nye spillere og sprengt utenlandskvoten, stort sett med midtbanespillere, dermed ble Ole Selnæs overflødig og lånt ut.

Les: Sikker Frank Lampard er voksen nok til å overta etter managerlegende

Ole Selnæs som var Rosenborgspiller inntil han reise ut i 2016 skal spille ut sesongen for Hebei, den Kinesiske Superligaen starter snart med fulle stadioner, første kamp for Hebei i årets sesong er hjemme mot Wunan 23.april på et enormt område for sport Qinhuangdao olympiske sportssenter hvor Langfang Stadium er i sentrum.

Hebei kom på fjerdeplass av åtte lag i gruppe B i den kinesiske ligaen sist år. – Etter 50 kamper for Shenzhen hvor han har bidratt med fire mål og åtte målgivende pasninger er det slutt for tiden i Shenzen, i hvert fall ut sesongen.

Les på Popidol: Holly Madison: Om livet i Playboy Mansion og sex med Hugh Hefner

Hebei trenes av Kim Jong-boo, tidligere landslagsspiller fra Sør-Korea. Tidligere har de argentinske stjernene Javier Mascherano og Ezequiel Lavezzi spilt i klubben.

Selnæs har spilt 32 landskamper for Norge. Senest i 2019 mot Færøyene. 26-åringen spilte for Rosenborg før han var i Saint-Étienne mellom 2016 og 2019.


Selnæs er ikke eneste nordmann i Kina. Adama Diomande spiller for Cangzhou Mighty Lions, mens Fredrik Ulvestad er i Qingdao. John Hou Sæter spiller i Beijing Guoan.