Ole og Ed

Da Ole Gunnar Solskjær før jul ble ansatt som midlertidig manager for Manchester United var det mange som rapporterte at det var manager legende Sir Alex Ferguson som presset på for den løsningen og at direktør Ed Woodward var nølende og egentlig ønsket seg noen andre. 

Nå som Ole Gunnar Solskjær er fast ansatt har direktøren vært ivrig i å fortelle nesten alle han møter på sin vei at han, personlig var pådriver både å hente Solskjær som midlertidig manager og ansette han på fast basis.

«Jeg har vært positiv til Ole Gunnar Solskjær fra første sekund»

Les: Barcelona-stjernen heales av tanken om spill på Old Trafford

Deler på makten

Nå som Premier League sesongen nærmer seg slutten, med bare seks kamper igjen begynner det å haste for å planlegge veien videre, Ed Woodward skal være meget fornøyd med Ole Gunnar Solskjær sin tilnærming til spillerkjøp og sin egen rolle. – Til forskjell fra tidligere manager Jose Mourinho ønsker Ole Gunnar Solskjær at flere skal være med på å ta strategiske valg.

Les: Real Madrid enig med utskjelt stjerne

Manchester United skal nå ansette en teknisk direktør, noe vi andre vil kalle en sportssjef, de fleste andre klubber har slike roller,  f.eks Liverpool har Michael Edwards, Manchester City har Aitor Begiristain Mujika og Lillestrøm har Simon Mesfin.

Ifølge britisk presse har den norske manageren nå fortalt sin klubbdirektør Ed Woodward hvilke seks spillere han ønsker seg i sommer.

Listen med spillere skal være som følger:

 • Raphael Varane (Midtstopper, Real Madrid)
  Harry Maguire (Midtstopper, Leicester)
  Kalidou Koulibaly (Midtstopper, Napoli)
  Jadon Sancho (Kantspiller, Borussia Dortmund)
  Adrien Rabiot (Sentral midtbane, Paris Saint-Germain)
  Christian Eriksen (Offensiv midtbane, Tottenham)

For å få til dette må Manchester United finne frem det virkelig store sjekkheftet, ingen tror at alle vil kjøpes, at det ikke dukker opp nye navn, men det er spillere som klubben seriøst vil arbeide for å få.

Ole Gunnar Solskjær har fått bekreftet mer midler til spillerkjøp enn til spillersalg, løses i tillegg problemet med en av verdens aller best betalte fotballspillere Alexis Sanchez vil det bli enda mer å rutte med.