Akkurat da «The Dark side» ser ut til å vinne klarer Ole Gunnar Solskjær å sprenge døds-stjernen ikke bare en gang, men to ganger på rad.

Ole Gunnar Solskjær er Baby Yoda og Marcus Rashford er Luke Skywalker.

Les: Liverpool kan glemme Steven Gerrard

Bilde av Baby Yoda slik at dere som ikke har Disney + og får sett Mandalorian skjønner hva vi snakker om.

For bare noen dager siden sendte den alltid blide mesteren det beste Portugal hadde å by på hjem med null poeng. Den tidligere Manchester United mangeren Jose Mourinho tenkte sikkert aldri mer og med fersk lærdom om hvordan tap smaker ledet idag Tottenham til en imponerende 5 – 0 seier over Burnley.

I dag var det byderby mellom det som tidligere var verdens beste manager Pep Guardiola mot Ole Gunnar Solskjær som nettopp har funnet tilbake «kraften».

23 minutter: Det første målet kom etter at Marcus Rashford dribler seg inn i feltet og blir tatt ned av Bernardo Silva, men det dømmes ikke. – Så bryter VAR inn og det er tydelig Silva går i kroppen på Rashford. – Det blir straffe som Marcus Rashford, mester Ole Gunnar Solskjær sin læregutt setter på samme sted som 2 – 1 målet mot Tottenham.

Silva blir idømt gult kort og det er lite som stemmer for Manchester City etter dette.

29 minutter: Forsvaret til Manchester City står mest og henger og da Daniel James får ballen inn til Anthony Martial får han etter litt klabb og babb får han sendt av gårde et skudd med venstre, via stolpen og i mål.

Lagene går til pause Manchester City 0 – Manchester United 2.

I andre omgang var frustrasjonen tydelig for hjemmelaget, de forsøkene som ble gjort ledet ikke til noe særlig. Manchester City hadde ballen 70 % av tiden og en hel haug av cornere.

85 minutter: Presset mot Manchester United var enormt og uttellingen for Pep Guardiolas menn kom med en scoring av Nicolas Otamendi som er en habil midtstopper, men slettes ikke en goalgetter. – Han presset seg frem i feltet og satte inn et mål med hodet, ja du gjettet riktig på en corner.  – Det var Manchester City sitt hjørnespark nr 15 for kampen. Manchester United hadde båre 1.

Manchester City setter inn en vanvittig sluttspurt som også åpner opp for Manchester United. – Kampen ender med med seier 2 – 1 til Ole Gunnar Solskjær sine menn.

Statistikken var utrolig sett med det resultatet vi fikk.

• Manchester City hadde 22 skudd på mål – Manchester United hadde 11
  • Manchester City hadde 72% ballbesittelse – Manchester United hadde naturlig nok 28%
  • Manchester City hadde 16 hjørnespark – Manchester United hadde 3

Det er rimelig opplagt hva som var planen til Ole Gunnar Solskjær, en plan som handlet om raske kontringer og et solid forsvar. Manchester United hadde til tider hele 11 mann bak ballen.

Det kan godt tenkes vi går inn i mot slutten av adventstiden med Manchester United på topp fire. Neste kamp i serien er mot Everton (15 desember) som virkelig sliter og bunnlaget Watford (22 desember) som har fullstendig gitt opp. – Det er fem poeng opp til Chelsea på fjerdeplass.