Pogba - Greenwood - ni poeng ned til Chelsea. (foto: united, twitter)

When the going get´s tough, the tough get´s going. Denne strofen passer utmerket for å beskrive Uniteds og Chelseas første helg i april.

Christian Pulisic startet programmessig ballet for Chelsea mot bunnlaget West Bromwich. Så tente Sam Allardyce på West Brom-lunta som sprengte Thomas Tuchels rekke med fraværende tap til fillebiter. 2-5 på Stamford Bridge må ha rystet tyskeren (utvisningen av Thiago Silva er ikke formildende omstendigheter for dette resultatet).

Les: Olivier Giroud vasser i tilbud

På Old Trafford var det et motsatt scenario. Brighton søkte en trygg havn i avstand fra bunnstriden, og dro til med en Danny Welbeck-scoring (denne gang ikke i rød drakt) allerede etter 13 minutter. De siste månedene har det i Premier League virket som at laget som sørger for tidlig scoring går i garderoben som vinner.

Uten et United-skudd på mål før pause, var det nettopp denne veien det gikk. Så våknet gjengen til Solskjær. Bruno Fernandes til Marcus Rashford i det 62 minutt: 1-1.

Les på Popidol: Bare plast igjen av glamourmodell Katie Price

Utligningen tente United-spillerne skikkelig, og hele laget presset på for fullt. Selv om Danny Welbeck fikk nok en mulighet, var det Mason Greenwood – med bare én Premier League-scoring – som dro til i det 83. minutt med den matchvinnende scoringen. Da hadde United hamret på Brighton-målet elleve ganger siden pause.

Solskjær sikret dermed tre poeng der Tuchel snublet. Ni poeng ned til Chelsea på 4. plass taler sterkt om at Man United er i Champions League neste sesong. Go United!

Les: Solskjær garanterer for at en spektakulær free agent-overgang ALDRI kommer til å skje