Sander Berge

På torsdag ansatte Sheffield United en veteran manager som har erfaring i å rykke opp. Sheffield United har noen svært gode år bak seg, med flere opprykk og i sin debutsesong i Premier League en flott 9 plass (sesongen 2019/2020) – Men så etter å ha brukt alle sparepengene på Sander Berge satt poengene fryktelig langt inne og da den norske defensive midtbanespilleren ble langtidsskapet var katastrofesesongen en realitet.

Manager Chris Wilder som fortjener all ære for opprykk og suksess har også ansvaret for når det går dårlig, han fikk sparken da det allerede var for sent og midlertidig manager Paul Heckingbottom fulgte skuta ned ut sesongen.

Les: José «Pepe» Bordalás sjette manager på to år

På torsdag fikk Sander Berge en ny sjef, den meget rutinerte Slavisa Jokanovic.

Jokanovic kommer fra trenerjobben hos Al-Gharafa i Qatar der han har har jobbet siden 2019, men det er oppholdet på balløya som gjør 52-åringen ekstra interessant for Sheffield. – Jokanovic har tidligere hatt det sportslige ansvaret i Fulham og Watford. Nå har 52-åringen signert en treårsavtale med Sheffield United.

Han ledet Watford i én sesong og Fulham fra 2015-18. Begge klubbene førte Jokanovic til opprykk til Premier League.

Les på Popidol: Barack Obama mer imponert over Rashford enn klokkene til Haaland

Når den tidligere midtbanespilleren i tillegg hadde en runde i shorts hos Chelsea fra 2000-02, er det snakk om en trener som know the ropes i England.

Et solid valg for Sheffield.

«Jeg gleder meg til å jobbe i engelsk fotball igjen, og jeg ser fram til å komme i gang med spillerne og støtteapparatet, så vel som å møte våre entusiastiske og lojale supportere» sier Jokanovic.

Han lover videre fansen å bidra til at klubbens hjemmebane Bramall Lane «igjen blir et fort».

«La oss jobbe sammen for å bringe Sheffield United tilbake dit klubben hører hjemme»

Til tross for at Sander Berge har vært skadet store deler av sesongen er det interesse fra andre klubber, også i Premier League, Norges landslagssjef Ståle Solbakken har rådet Berge om å bytte klubb.

Les: Parkerer all konkurranse med rekordbud på kaptein Jack Grealish

Som spiller representerte fotballprofilen blant andre Partizan Beograd, Tenerife, Deportivo La Coruña og Chelsea. Han fikk også 64 landskamper for Jugoslavia.

Slavisa Jokanovic har det som trengs for å bringe Sheffield United tilbake til Premier League, dessuten har eier Abdullah bin Musa’ed bin Abdulaziz Al Saud lovet tilstrekkelige midler for å gjøre jobben. Sander Berge som er klar til dyst når høsten igjen kommer skal ifølge lokale medier fortsatt være usikker, men etter Jokanovic kom og presenterte sin plan vipper pilen i retning av å bli og bevise.