José Bordalás

Det er litt av en karakter som Valencia i går ansatte som deres nye manager, 57 åringen fra Alicante er dyktig, men også svært uortodoks. – Det passer egentlig perfekt, han kommer nå til en klubb som best kan beskrives med et ord. Kaos!

Valencia blir neste stoppested for 57-åringen fra Alicante, det første «signalet» på at noe var på gang var på en pressekonferanse onsdag at Getafe-president takket Bordalás «Pepe» for hans innsats i klubben, og samtidig uttrykket sin stolthet over at at han nå skal videre.

Les: Parkerer all konkurranse med rekordbud på kaptein Jack Grealish

  • «Det er en ære at vår trener skal videre til en klubb vi anser som en venn i Valencia»

Getafe har grunn til å være fornøyde med Bordalás, klubben har med små resurser vært en plage for mange av de store klubbene og sendt superstjerner hjem uten poeng i lomma. – Det holdt til Europaligaen for Getafe, hvor blant annet Ajax fikk store problemer med den nesten over the topp røffe spillestilen José «Pepe» Bordalás prentet inn i sitt mannskap. I 2019/2020 sesongen kom de helt åttendedelsfinale mot Inter Milan.

Getafe og Valencia er absolutt ikke venner

Jeg tror ikke det finnes to klubber som hater hverandre mer intenst i Italia enn det Getafe og Valencia gjør. – Derfor er uttalelsene om vennskap fra Getafe presidenten av det ironiske slaget.


Blant annet boblet det fullstendig over i november 2018 da Getafe-spiller Damián Suárez var så forbanna i et oppgjør mellom de to lagene at han forsøkte å ta seg inn på Valencia-bussen for å lage bråk.

Senere samme sesong vant Valencia i oppgjørets siste sekund i Copa del Rey-finalen mot Bordalás og hans Getafe. I finalen, der Barcelona ble slått, feiret også laget på Mestalla med å sende en melding til det som nå ser ut til å bli sin nye trener.

  • Flere av Valencia-spillerne sang «Bordalás, te quiero» (Jeg elsker deg, Bordalás) med en høy, ironisk undertone under feiringen, så her er sceneteppet trukket fra for en spennende ansettelse, sier Veland.


Dette er da det sjette trenerbyttet for Valencia siden 2019. Etter sparkingen av Marcelino, som ledet klubben til cupgullet, har ting gått nedover. – Albert Celades fikk lite til å stemme, og mistet jobben mot slutten av 2019/2020-sesongen. Klubblegenden Voro tok så over, før Javi Gracia fikk jobben i 2020/2021-sesongen.

Før de avgjørende kampene av årets sesong, der Valencia kunne ha rykket ned, måtte også den tidligere Watford-treneren pakke snippsekken. Igjen var det Voro som kom inn og styrte klubben til fast plass.

Nå er det altså duket for en av spansk fotballs aller mest kontroversielle figurer på Mestalla, da Pepe Bordalás blir den sjette treneren siden september 2019.
I Valencia er et salig kaos der supporterne ønsker på det sterkeste at eier Peter Lim selger klubben, etter å ha kjørt dem til grunnen.

Francis Coquelin og Dani Parejo, som begge spiller Europa League-finale for Villarreal mot Manchester United ble solgt til «gi bort»-pris, mens både Rodrigo og Ferran Torres forsvant til Leeds og Manchester City.

Til gjengjeld har Lim nektet å forsterke troppen, og har ønsket å kutte mest mulig kostnad som følge av covid 19-pandemien. Det har fått supportergrupper, og elskere av spansk fotball til å se rødt.