David Alaba måtte se Erling Braut Haaland sette ballen i mål

Vi i Sporten er som resten av verden svært imponert over Erling Braut Haaland sine ferdigheter foran mål, fortsetter det, noe vi håper det gjør, vil han etablere seg som en av de aller beste spillerne i verden. – Han har bare elendige rådgivere, spesielt i agent Mini Raiola som gjennom sin ekstreme grådighet har ødelagt karrierer.

Bortkastet og ødeleggende

For litt over en måned siden reiste Mino Raiola med pappa Alfie fra klubb til klubb og kom med krav om lønn og betingelse som var helt vanvittige. – Ingen klubber i verden var villige til å betale. Bråket rundt grådighetsturneen sørget for den lengste måltørken som Eling Braut Haaland har hatt siden han forlot Molde. Heldigvis er målteften tilbake og nå ser det ut til at teamet har tatt til fornuften.

Les: Liverpool eierne sjokkerer: Vil bruke store penger på Klopp-erstatter i sommer

Åpner opp portene til Old Trafford

Manchester United som er svært interessert vil slippe å betale 175 millioner euro til Borussia Dortmund pluss 6. millioner kroner i ukelønn. Har fått et billigere tilbud på bordet.

Til tross for at det blir billigere blir det fortsatt en betydelig sum. Haaland er fortsatt en av de mest etterspurte spillerne i verden etter en utrolig start på karrieren. Siden han kom til Dortmund i januar 2020, har den Leeds-fødte spissen 53 mål på bare 56 kamper. Han blir sett på som en fremtidig utfordrer for Ballon d’Or.

Les: Arsène Wenger henger seg på Arsenal raid

I stedet har Uniteds overgangskomité på tre mann bestemt seg for å legge alle eggene sine i Haaland-kurven.

Å signere ham vil selvfølgelig ikke bli billig. Da utgangsklausulen ikke trådte i kraft før 2022, ble det rapportert at Borussia Dortmund hadde plassert en enorm pris på 175 millioner euro. En avtale på 152 millioner euro ville strekke United økonomisk – og det er før hans enorme £ 300 000 i uken også tar hensyn til lønn, det dobbelte ville velte hele prosjektet, ikke bare for Manchester United, men også for andre søkkrike klubber.