NISO krever minstelønn i eliteserien i ishockey

203
(c) Bilde Manglerud Star: Jesper Hoel

Den kraftig økende populariteten som ishockey har opplevd de site årene følger deg naturlig nok også mer penger, nå nettopp har f.eks TV2 skrevet en ny rettighetsavtale for de neste 6.årene som er dyrere enn sist. 

Les på F7: TV 2 nekter lokalradioer å overføre Get ligakamper

Nå krever også NISO at spillerne skal nå mer av kaka og at det skal fordeles til de som har minst.

Nitten.no.  skriver at utøverorganisasjonen NISO forhandler med NHO Idrett/Abelia, og at et av kravene er minstelønn.

«Dette er et tema som spillerne selv ønsker å rette fokus på, og initiativet kommer fra eldre spillere som selv har vært unge og lavtlønnede i ligaen. Det er en urimelig forskjellsbehandling mellom en del spillere i dag, særlig for unge spillere, som er med på stort sett all aktivitet, men som likevel kompenseres svært lavt. Etter vårt syn er det et misforhold mellom lønnen og ytelsen som gis», sier forbundsleder Joachim Walltin til Nitten.no.

Les: Henrik Zetterberg tvunget til å slutte: «De kan ikke gjøre noe»

Jesper Hoel, som spiller for Manglerud Star og er styremedlem i NISO, mener at eliteseriespillerne bør ha den samme minstelønnen som Toppserien i fotball – 4000 kroner.

«Vi har full forståelse for at det er store økonomiske forskjeller i norsk hockey, men i Get-ligaen er løsningen ganske enkel: Da må man velge å ha en importspiller mindre eller å betale noen av de andre spillerne mindre», sier Jesper Hoel til Nitten.no.