(c) Bilde: Detroit Red Wings: Henrik Zetterberg

Det er en av Sveriges aller største idrettsstjerner ishockeyspiller Henrik Zetterberg som må må legge skøytene på hylla. – Det er lett å forstå hvordan 1082 kamper kan slite på kroppen. Det er en alvorlig ryggskade som gjør at karrieren er over: 

Daglig leder i Detroit Red Wings Ken Holland sier til NHL.com «Jeg vet han vil spille, men han kan ikke»

Det kom i slutten av august signaler fra Red Wings at det var ryggproblemer på gang og flere journalister knyttet til NHL skrev at nå trodde de han hadde spilt sin siste profesjonelle ishockey kamp.

Les på F7: TV 2 nekter lokalradioer å overføre Get ligakamper

Zetterberg har lenge spilt med en meget vond rygg, og for tre uker siden kom Red Blessing-trener Jeff Blashill med en bekymringsfull uttalelse om 37-åringenes fremtid til MLive:

«Henrik har fortalt meg at ryggen hans ikke har reagert bra og at han egentlig ikke hadde mulighet til å trene. For meg er det stor tvil, for jeg vet ikke hvordan noen som ikke har trent, kan spille en sesong i NHL. Jeg tror nesten det er umulig»

Ifølge DetroitRedWings.com-reporter Dana Wakiji har Zetterberg konsultert leger, men de har konkludert med at «det er ingenting de kan gjøre».

Det er en utrolig karriere som nå er over:

Han har vunnet de olympiske leker og verdensmesterskapet for Tre kronor (Sverige)

Zetterberg har spilt for Detroit Red Wings siden 2002, og har på 1082 kamper har gjort 337 mål og 623 assist. I 2008 kom han til og ledet laget til Stanley Cup, og i samme år ble han tatt til NHLs allstjerneteam.

Zetterbergs kontrakt med Red Wings strekker seg til 2021. Nå vil han bli plassert på en skade liste og få hjelp fra klubben for å behandle ryggen.

Konkurranse: Delta i vår Champions League konkurranse og vinn NOK 30000