Bajas for noen, uvurdelig for andre.

Han er den som trekker mest oppmerksomhet i verden. Ikke bare for sine kunster på gress, men også for krumspring på og utenfor banen. Altså, en ønskedrøm for en hvilken som helst liga, der sponsorer og annonsører er garantert liv og røre for pengene sine.

Skulle man tro.

Men ikke i Spania. La Liga-presidenten Javier Tebas har slengt ut med at han ikke ønsker Neymar velkommen tilbake.

Bakteppe til de oppsiktsvekkende uttalelsene til La Liga president Javier Tebas og årsaken til at diskusjonen går høyt i Spania er ikke bare oppførselen til Neymar i forkant av milliard overgangen fra Barcelona til Paris Saint-Germian. – Det er heller ikke bare stjernenykker, angrep på publikum, og utagerende filming, men også det faktum at La Liga må arbeide knallhardt for å beholde Barcelona, deres viktigste klubb i i ligaen.

Barcelona har etter tumultene mellom spanske myndigheter og det katalanske folket seriøst vurdert en overgang til Premier League. Nå balanserer La Liga ledelsen på en knivsegg mellom å støtte Barcelona og unngå problemer de mener kommer veldig raskt.

Les: Bekreftet: Aston Villa sikrer seg Premier League-spiller

La Liga-president Javier Tebas sier han foretrekker at fotballstjernen Neymar ikke returnerer til spansk fotball, dersom han ikke endrer sin oppførsel. – Det er få som mener det var taktisk smart, men så er Tebas en brumle-bass som snakker før han tenker.

Han har vært koblet til Barcelona, men et mulig Neymar-comeback til Spania faller ikke uten videre i god jord hos den frittalende La Liga-presidenten Javier Tebas.

«Etter mitt syn kan Neymar bli en stor spiller hvis han oppfører seg bedre», sa han i et intervju med den spanske radiostasjonen Onda Cero søndag.

Les på Popidol: «Monty Python’s Flying Circus» feirer 50 års jubileum med Guinness rekord

«Men jeg mener at den oppførselen og de verdiene vi forfekter som turnering også er veldig viktig. Sånn sett foretrekker jeg en annen type spiller»

Hans uttalelser ønskes trolig ikke velkommen av Barcelona som er fast bestemt på å hente Neymar tilbake, mest som en æressak slik vi oppfatter det. – Og La Liga (les Spania) skal ihvertfall ikke bry seg om hva klubben velger eller ikke velger å gjøre)

Les: Bekreftet: Glem Pogba, Solskjær har nå fått på plass det viktigste