Skaden brasilianeren pådro seg i kampen mot Reims kombinert med den potensielle sanksjonen for rasistiske fornærmelser i Marseille kan effektivt sørge for at Neymar er ute av den franske serien ut året.

Paris Saint-Germain har valgt å holde på sin superstjerne gjennom Neymar sine skader, enorme lønninger, særegenheter som best kan beskrives som primadonnanykker og en egen evne til å falle selv uten kontakt. Nå kan man legge potensiell utestengelse til å listen.

Les: Thiago Silva ble lurt

Starten på årets sesong har ikke vært fra for Neymar, ei heller for Paris Saint-Germain som tapte sine to første Ligue 1 kamper. (De tre neste er vunnet så de er ikke på bunn lenger)

Brasilianeren mistet sesongåpningen etter en positiv coronavirus-test og gikk glipp den tredje og fjerde ligakampen etter et rødt kort i ‘Le Classique’ da Paris Saint-Germain tapte hjemme mot Marseille.

L’Equipe rapporterer i dag at en skade som ble påført sist søndag i Reims, gjør at han i det minste utelukket fra den kommende kampen mot Angers. – Men skaden er ikke der største problemet, mot slutten av bortekampen mot Stade de Reims.

Les på F7: Hva med å bare bestille 10 millioner vaksiner fra Kina og bli ferdig med dette tullet!

Fem minutter på overtid ble det opphetet stemning mellom Marseille- og PSG-spillerne etter en situasjon midt på banen. Bråket som oppstod endte med at ikke mindre enn fem spillere ble utvist.

Neymar som slo motspiller Alvaro i bakhodet med flat hånd flere ganger. I etterkant hevdet Neymar at han ble utsatt for rasisme og kalt en «jævla ape» av motspilleren og sa på Twitter at han angret på at han ikke slo til ham i ansiktet.

Les: Endelig blir Joshua King «reddet» fra Bournemouth

Den meldingene er fjernet i ettertid.

LFP disiplinekomite skal nå se på saken de har inkludert noen homofobiske uttalelser som skal ha kommet mot Álvaro González. – I ettertid har Neymar forklart seg ytterligere på Instagram.

«Jeg måtte gjøre noe. De som er ansvarlige kom ikke til å gjøre noe».

Han påpeker at banning er noe man må tåle i profesjonell idrett, men ikke rasisme.

– Jeg er svart, og jeg er stolt. Jeg ser ikke på meg selv som annerledes enn andre.

Videre skriver han at han aksepterer straffen sin fordi han skulle ha holdt seg i skinnet.

– Jeg håper han andre straffes også. Rasisme eksisterer. Det eksisterer, men vi må stoppe det. Ikke mer nå. Nok!

Neymar kan få forbud mot å spille i serien på opptil ti kamper, og hvis dette var skjer kan ikke Neymar spille i Ligue 1 før neste år, dog vil Paris Saint-Germain kunne bruke han i UEFA konkurranser.