Newcastle kan velge om en lynkjapp Pochettino-ansettelse er verdt 160 millioner kroner

303
Som vi savner denne mannen.

PCP Capital Partners er nær ved å close det deal i Newcastle og ta over den stolte klubben for rundt 4 milliarder kroner. Hvis de nye eierne får oppfylt ønsket om å ansette Mauricio Pochettino og vil gjøre det pronto, da må de spytte ut ytterligere rundt 160 millioner kroner.

Her er historien: Tottenham sendte argentineren på dør og skal ifølge ESPN ha utstyrt Pochettino med rundt 160 millioner kroner for tort og svie.

Les: Føler de ikke trenger en sportsdirektør

Nå ryktes det at de nye Newcastle-eierne planlegger å friste Pochettino tilbake i manesjen med tilbud om rundt 250 millioner kroner i årslønn. Mens resten av fotballverden kutter utgifter som gale, blir dette helt vilt.

Men hvis de kommende Newcastle-eierne i tillegg bestemmer seg for å betale ut Steve Bruce og hente inn Pochettino i løpet av de neste to ukene for å få argentineren inn i gamet før neste sesong, da blir dette enda villere.

For ifølge ESPNs kilde har Tottenham og Pochettino en deal der kompensasjonen hans på 160 millioner kroner tilbakebetales av neste arbeidsgiver, hvis Pochettino blir ansatt før det har gått seks måneder etter exiten fra Tottenham.

Newcastle har dermed valget mellom å vente en måneds tid og ansette Pochettino «gratis», eller kaste 160 millioner i den slunkne klubbkassa til Daniel Levy, og gi Pochettino og klubben en flying start inn mot avslutningen av Premier League-sesongen.

Nå har verken salget av Newcastle gått igjennom eller Pochettino har sagt ja, men skjer A og B, og eierne slenger ut 160 millioner kroner for å fremskynde prosessen med ansettelsen av Pochettino, da skal vi virkelig følge med Newcastle på det kommende overgangsmarkedet.

Les: Christian Eriksen forvist til kjelleren