Steve Bruce var en kjent råtass på banen og har ikke et spesielt mildere uttrykk nå

Newcastle bekrefter i dag at den nye manageren på St. James Park blir Sheffield Wednesday manager Steve Bruce. – Etter at deres meget populære manager Rafel Benitez bestemte seg for å virkelig cashe inn og ta jobb i den kinesiske klubben Dalian Yifang har Newcastle vært på leting etter en ny manager. 

Newcastle har hele denne våren annonsert enorme endringer, de skulle få ny eier som i praksis ville gi dem ubegrensede resurser til spillerkjøp og annen opprustning. Da dette ikke skjedde stakk Benitez med sine assistenter. – En rekke managere ble kontaktet, men de sa nei, på grunn av det de opplevde som «resursmangel».

Les: Ole Gunnar Solskjær har tro på den største floppen i manns minne skal finne formen

Newcastle har brukt tre millioner pund for å kjøpe fri Steve Bruce fra kontrakten med Sheffield Wednesday

Les på Popidol: Menneske. Rebell. Helt. Gud

Pitbull

Steve Bruce var en solid midtstopper som spilte 414 kamper, og scoret 51 mål for Manchester United. I tiden han spilte for United var han halvparten av et solid midtstopperpar sammen med Gary Pallister. Med klubben vant han 3 ligamesterskap, 3 FA-Cup-seire, 1 Ligacup-seier og en Cupvinnercup-seier. Han forlot United i 1996, og skrev under for Birmingham. Senere ble han spillende manager i Sheffield United. Han la opp som spiller i 1999.

Steve Bruce har en lang karriere som manager bak seg. Han har vært trener for Sheffield United, Huddersfield, Wigan, Crystal Palace, Birmingham City, Sunderland, Hull City og Aston Villa, men han har aldri ledet et lag til de nivåene som Newcastle ønsker å nå.

Les på F7: Oppdaget 150 millioner år gamle dinosaurfotspor i Frankrike

Bruce, som altså var manager for Newcastles erkerival Sunderland fra 2009 til 2011, skal etter sigende ha vært Newcastle-supporter i ungdomsårene.

«Jeg er henrykt og svært stolt. Dette var min barndomsklubb og klubben til min far, så dette er et spesielt øyeblikk for min familie og meg» sier Bruce i pressemeldingen.

TV 2s fotballekspert, Kasper Wikestad, er skeptisk til nyansettelsen.

«Hele opplegget med Newcastle og Mike Ashley er vanskelig. De hadde en manager som hadde tatt steget opp, men så mistet de han. Nå har de en som ikke har bevist at han kan ta et lag noe særlig oppover. Det er grått og tungt å være Newcastle-supporter for tiden, og det skjønner jeg godt».

«Det kan hende han forhindrer klubben i å rykke ned, men jeg tror ikke man kan håpe på mer. Det er et lite spennende valg».

Les: Manchester United blar opp 72 millioner pund for Ander Herrera erstatter