We take your fight. (foto: montreal, twitter)

Et supporteropprør mot de amerikanske eierne av Arsenal har pågått lenge, men fikk fart da Super League-stuntet kom for noen uker siden. Planene ble torpedert og Kroenke-familien kom med en slags unnskyldning, men fungerte som startskuddet på et større opprør.

Spotify-gründer Daniel Ek så sin mulighet. Han hentet inn ikonene Thierry Henry, Dennis Bergkamp og Patrick Vieira på laget, og lanserte planen for kjøp av Arsenal.

Les: Boca Juniors skjønner de har tapt

I starten ble det smilt av fremstøtet, men Ek har stått på sitt og jobbet med å overbevise om seriøsiteten.

Selv om Kroenke-familiene steilt har nektet å gå inn i forhandlinger, surfer Ek på den enorme bølgen av misnøye hos Arsenal-supporterne.

Ifølge Sky Sports har Ek, gjennom sitt kloke valg av talsmann Thierry Henry, bekreftet at det legges inn et bud på London-klubben på rundt 20 milliarder kroner (1,8 milliarder pund) neste uke.

-Jeg vet at mange vll høre om overtagelsen. Det er sant at Daniel er Arsenal-fan, og han har ikke sagt det for å få oppmerksomhet. Han har vært Arsenal-fan i lang tid… Nå er de (Kroenke) nødt til å lytte. Mange har skreket at de vil ha eierne ut, begynner Henry til Sky Sports.

Les på Tysk fotball: United, Liverpool og de andre, hadde tapt kampen før den var i gang

Men hva får de med Ek som eier?

-Vi forsøker å tilby en løsning hvor vi involverer fansen og får klubbens DNA tilbake, kommer det fra den verdige bæreren av Arsenal-genet.

Samtidig innrømmer Henry at det skal bli tøft å få amerikanerne til å slippe det klamme grepet om den stolte Premier League-klubben. Kampen er i gang, neste uke vises pengene.

Les: Steven Gerrard prater som en Liverpool-manager