Grrrr, Hansi.

Etter at tidligere Everton manager Ronald Koeman overtok et skadeskutt landslag for et par år siden har han bygget opp et lag som begynner å minne om gode gamle dager da Nederland var en fotballstormakt.

I slike ting er det aldri bare en sak som gjelder, han har helt klart fått god drahjelp av suksessen til Ajax og deres produksjon av superstjerner og ekstraordinære spillere som Virgil van Dijk som blir forbi løpt vært jubelår.

Les: Bjørn Petter Ingebretsen (BP) tilbake der han hører hjemme

Det er ikke en rett linje for Nederland tilbake til toppen, i EM-kvalifiseringen har de støtt på problemer og i går var det en meget viktig og vanskelig kamp mot Tyskland. – De viste styrke ved å snu kampen til 4 – 2 seier på bortebane.

Scoringer av Barcelona-spiller Frenkie de Jong, Donyell Malen fra PSV og Liverpools Georginio Wijnaldum, samt et selvmål, sørget for nederlandsk jubel i Hamburg. Serge Gnabry og Toni Kroos scoret for hjemmelaget.

Med seieren står Nederland med seks poeng på tre kamper. De er dermed på tredjeplass, tre poeng bak Tyskland på andre. Da lagene møttes i Nederland tidligere i år vant Tyskland 3-2.

Da Ronald Koeman fikk sparken i Everton var det stille lenge og da han overtok jobben som leder av Nederland i februar i fjor var etter en lang periode med hyppige bytter av landslagssjefer og elendige resultater. – Nå bygger presset på det nederlandske fotballforbundet, Ronald Koeman er igjen i vinden og storklubber som AC Milan og Schalke har han på sine lister når de vurderer nye managere.

Les: Demba Ba: «Mørke spillere bør forlate Serie A»

Helt på toppen av gruppen troner Nord-Irland. De har full pott og 12 poeng etter fire kamper. De har riktignok møtt verken Nederland eller Tyskland så langt.

Da ni minutter var spilt da Gnabry var framme på en retur og satte inn 1-0 til Tyskland. Det sto seg i nøyaktig 50 minutter. Da fant Ryan Babel lagkompis de Jong i feltet. Han tok en berøring før han satte inn utligningen.

Sju minutter senere var kampen snudd. Midtstopperkjempen Virgil van Dijk kom til avslutning, men Tyskland-keeper Manuel Neuer reddet. Memphis Depay fikk ballen inn igjen i feltet og Jonathan Tah satte ballen i eget mål.

Wijnaldum avgjorde
Etter nye sju minutter var det igjen likt. Tyskland ble tildelt straffespark etter en hands fra Matthijs de Ligt. Kroos var sikker fra 11 meter.

Men det var ikke over i Hamburg. Etter 79 minutter sendte innbytter Donyell Malen Nederland i føringen nok en gang. Wijnaldum spilte ballen ut 45 grader til PSV-spissen. Han gjorde ingen feil.

På overtid fastsatte Wijnaldum sluttresultatet til 4-2. Han ble spilt fri av Depay og gjorde ingen feil.

Tyskland – Holland 2-4
EM Kvalifikasjon Gruppe C

9′ 1-0 Serge Gnabry
59′ 1-1 Frenkie de Jong
66′ 1-2 Jonathan Tah
73′ 2-2 Toni Kroos
79′ 2-3 Donyell Malen
90′ 2-4 Georginio Wijnaldum