De eldre er fortsatt best.

Når Real Madrid skal velge seg en ny president, kan de minne mye om valg på en vanlig president, spesielt da Florentino Pérez ble valgt inn for andre gang i 2004 var det fordi han med suksess hadde forbedret Santiago Bernabéu Stadion og kom med store løfter om økonomisk gevinst, sportslige resultater og å klare å hente superstjerner til laget.

Péres klarte å forbedre klubbens økonomi vesentlig noe som ga de mulighet til å signere giganter som Zinedine Zidane, Luis Figo, David Beckham, Michael Owen og Cristiano Ronaldo, derav opphavet til kallenavnet på superstjerner i Real Madrid «Galacticos»

President Florentino Pérez har gått fra seier til seier og er, inntil i år umåtelig populær, man må huske at han er president i den eneste klubben som har hentet tre Champions League titler. – Det er mange som mener at hvis det ikke var for de nesten tre årene med Zinedine Zidane sin enorme suksess som manager ville hans posisjon vært svekket tidligere.

Les: Hovedkandidaten til Real Madrid har fått kalde føtter!

Den 71 år gamle forretningsmannen Florentino Pérez har med sparkingen av Julen Lopetegui sparket 13 trenere i sin tid som president, den forrige presidenten sparket 16 i løpet av 34 år.

Fotball Marca kommer med massiv kritikk av hvordan Real Madrid håndterte sparkingen av Lopetegui, det var ikke nok å gi han sparken, man måtte ydmykes i tillegg. I pressemeldingen skrev de:

«Styret mener at det finnes et stort sprik mellom kvaliteten på troppen til Real Madrid, som inneholder åtte Ballon d’Or-nominerte spillere, noe som aldri har skjedd før i klubbhistorien, og de oppnådde resultatene hittil i sesongen»

Tar æren for suksess og peker på andre når tap skal forklares

Les: En av Premier Leagues beste managere har tatt første skritt mot Real Madrid

Det er mange som har hvisket i hjørnene lenge om at Presidenten er egenrådig, er rask til å ta ære for andres arbeid og suksesser og er stadig mindre istand til å forholde seg til det moderne samfunnet. – Han har vært ekstremt bra for klubben, men han begynner å bli gammel.

Kritikken har eskalert og tabbelisten begynner å bli veldig lang. 

Da Rafael Benitez fikk sparken midtveis i  20016/2017 sesongen og Zinedine Zidane ble hentet opp var det i Perez sine øyne en midlertidig løsning. Han ønsket seg et av de store managernavnene og ville bruke våren på å finne frem til en. (I La Liga vil en midlertidig bli permanent, les ut sesongen, hvis klubben ikke henter inn en ny innen 14 dager)

Zinedine Zidane sin suksess og med det maktposisjon ble etterhvert for mye for Presidenten som opplevde å miste kontrollen over et stadig mindre applauderende styre. – Perez startet en maktkamp som til slutt resulterte i at Zidane ikke ønsket å fornye sin kontrakt.

Julen Lopetegui var en suksessfull landslagssjef for Spania og da i forkant av fotball VM i Russland ble tilbudt managerjobben var det klart fristende. Real Madrid presset igjennom en signatur før VM. Landslagssjefen signerte og fikk sparken, noe som ødela for Spania. Real Madrid kunne og burde ventet til etter VM,

Real Madrid sin største stjerne gjennom tidene Cristiano Ronaldo forteller nå at forholdet mellom de to var meget bra de første 4 -5 årene, men så ble det stadig viktigere for Florentino Pérez å fortelle Ronaldo at klubben ikke var avhengig av han. Ronaldo fortalte France Football han forlot klubben til fordel for Juventus på grunn av Perez.

Florentino Pérez mistet i sommer sine to viktigste kort Zinedine Zidane og Cristiano Ronaldo, det var store sko å fylle. Real Madrid fikk ikke inn en av «de store» navnene som ny manager og ingen «Galácticos» heller.

Et eksempel på at det er vanskeligere å få inn gode folk er Antonio Conte som har vært landslagssjef for Italia og manager for Chelsea er usikker på om han skal ta jobben på grunn av «kultur» – Det kan fort bli et takk, men nei takk. Alle vet at det er opp og nedturen i fotballen som i livet, det Perez har bevist gjennom sin hyppige sparking og «ondskapsfulle» kommentar i den forbindelse er at du støttes av klubben så lenge det går bra.

Det som var hvisking i korridorene har nå brutt ut i full storm. Det vurderes å innkalle til ekstraordinært medlemsmøte og velge ny president. – Et av navnene som arvtager er den franske managerlegenden Arsene Wenger som da med andre ord snakkes om både som manager og som mulig President. – Men det at Real Madrid skal velge en «ikke spansk» og ikke lokal president virker lite sannsynlig.

Tidligere Real Madrid-president Ramón Calderón har gått hardt ut mot nåværende president Florentino Pérez etter sparkingen.

«Dessverre er dette enda et av presidentens innfall. Hvis han (Lopetegui) var riktig mann i juni, bare for fire måneder siden, så kan han ikke være feil mann nå. De signerte ham bare to dager før VM og skadet landslaget vårt, og nå sparker de ham. Det er problemet. Jeg mener at Lopetegui ikke er den som bør få skylden. Å selge Cristiano Ronaldo til Juventus var en historisk feil, og nå betaler vi prisen for det» sier Calderón ifølge Sky Sports.

Florentino Perez trenger å komme med noe virkelig overbevisende hvis han ønsker å fortsette som president. – Stadig flere mener løpet er kjørt.