Nå kan Rosenborg løsne på livreima igjen

129
(c) Bilde: RBK: Opphever tyngdekraften

Dårlige resultater på banen, publikumssvikt, ekstrautgifter som følge av bytte av trenere har ført til at Rosenborg har satt igang diverse sparetiltak. – Selv VIP Supportere har måttet kjøpe sine egne skinnvester og blande sin egen karsk. 

Etter gårsdagens Champions League triumf hvor de gikk videre til Play-off for første gang siden 2010 trenger de ikke spare lengre. Suksessen gjør at Rosenborg får minst 100 millioner kroner fra Det europeiske fotballforbundet (UEFA).

Gårsdagens 3- 1 seier mot Maribor, totalt 6 -2 sørget for en festaften hvor klubben i pausen også introduserte en mann for fremtiden.

Les: Edvard Sandvik Tagseth: «Jeg gleder meg til fire fine år»

Men summen blir høyst sannsynlig enda høyre, selv om RBK skulle bomme i siste kvalifiseringsrunde til Champions League. – Motstander i Play-off den kroatiske klubben Dinamo Zagreb.

Les: Bekreftet: Bodø/Glimt-spiller hopper av gullkampen og skifter klubb

Det var en ekstremt lettet Hovedtrener for Rosenborg Eirik Horneland som møtte pressen etter det var klart at de gikk videre:

«Jeg tenker at Dinamo Zagbreb er en stormakt i europeisk fotball. De er i mellomsjiktet, bak topplagene. Skal vi klare å komme oss forbi det, trenger vi maksprestasjoner. Vi må helt opp på vårt toppnivå i to ganger 90 minutter»

Det er en tøff motstander, klubbverdi sier noe om det Ifølge Transfermarkt er klubbverdien på Dinamo Zagreb hele 72,5 millioner euro, mens tallet er 17,4 når det gjelder Rosenborg.

Skulle Rosenborg ta seg inn i Fotball-Europas gjeveste selskap snakker vi om helt andre summer. Bare deltakelsen i Champions League-gruppespillet gir 152 millioner kroner til hver klubb, dette kommer i tillegg til det de har skrapt med seg på langt.