Edvard Sandvik Tagseth: «Jeg gleder meg til fire fine år»

(c) Bilde RBK: Edvard Sandvik Tagseth

Det var dobbel festaften i går for Rosenborg, de slo Maribor 3 – 1 og er klare for Play off til Champions League og i pausen i kampen presenterte de endelig! Edvard Sandvik Tagseth

Det er første gang siden 2010 Rosenborg er klare for Play-off etter de totalt vant 6- 2 over Maribor. – De møter naturlig nok tøff motstand i kroatiske Dinamo Zagreb på bortebane på tirsdag i neste uke og returoppgjøret spilles på Lerkendal tirsdag 27. august.

Les: Danske BT: Nicklas Bendtner går gratis

18-år gamle Tagseth har vært i Rosenborgs søkelys tidligere, men endelig kan Edvard Sandvik Tagseth ikle seg den svart og hvite RBK-drakten. – Frostingen har vært klubbløs den siste måneden etter at kontrakten med Liverpool gikk ut. Tirsdag ble han presentert som Rosenborg-spiller foran 18 500 tilskuere på Lerkendal.

– Det føles veldig godt. Det var hit jeg ville og da var det godt å endelig få det på plass, sier Tagseth til Rosenborg sine sider

Den anvendelige spilleren startet fotballkarrieren i Neset og fattet tidlig interessen til norske og internasjonale klubber. Tagseth skrev under for Liverpool allerede som 14-åringen da han hospiterte hos klubben, før han flyttet til England som 16-åringen og ble en del av Steven Gerrards U18-lag og har senere spilt for klubbens U23-lag.

Kontrakten med Liverpool gikk ut 1. juli og han har stått fritt til å signere for andre klubber. Tagseth har trent med både Rosenborg og nederlandske Groningen, i tillegg til å ha spilt U19-EM i Armenia i sommer.

Les: Manchester City har nå fått sin straff fra FIFA

Til slutt falt valget på Rosenborg.

– Dette var klubben jeg trivdes best i og den klubben jeg tror jeg kan utvikle meg best som person og fotballspill, for å bli så god som jeg kan bli. Jeg har alltid hatt en drøm om å spille for Rosenborg. Nå fikk jeg sjansen og da kunne jeg ikke si nei, sier Tagseth.