Ole. (foto: united, twitter)

All honnør til Liverpool og Jürgen Klopp. Erkerivalen til Manchester United fosser videre i serien, cupen og Champions League. 4-0 på Anfield var en maktdemonstrasjon. Før kampen fortalte Ralf Rangncik hvor viktig bidragsyter han hadde vært til Liverpools suksess med å sende en haug spillere fra «hans RB-klubber» For oss ble uttalelsen og det andre som ble levert fra fra den tyske vikaren en bekreftelse på at Solskjær aldri skulle ha blitt presset ut.

Gary Neville beskrev det før kampen: «Når jeg ser på Manchester City og Liverpool, så har de ydmyke spillere. Det er ingen oppblåste egoer. De forstår rollene sine og setter laget først.»‘

Les: De siste 10 minuttene i Manchester United drakt

De forstår rollene sine, setter laget først.

Pep Guardiola og Jürgen Klopp har hatt år på å bygge opp laget, der alle som spiller for klubben eller kommer inn i klubben har sine roller. Ole Gunnar Solskjær tok over et United i kaos i desember 2018, brukte det første halve året på å stanse den negative utviklingen, fjerne uroelementer fra troppen og bygge opp selvtilliten til laget. Som fast manager ble resultatet andreplass i Premier League og det som skulle bli noen semifinaler og en finale.

Så kom overgangsvinduet 2021. Jadon Sancho kom «endelig» inn som et av de største angrepstalentene utenfor Premier League, inn kom en av verdens beste midtstoppere i Rafael Varane. Forsterkninger som var planlagt og del av oppbygningen av en tittelkandidat. Så bestemte Ronaldo seg for at han ikke orket mer i Torino. Juventus ble tatt på senga, Manchester City flørtet med CR7 og Manchester United hadde ikke noe annet valg enn å åpne porten for «sin» Ronaldo.

Det portugisiske ikonet skal ikke ha skylda for at United kom feil ut i sesongstarten, men for Solskjær hadde signeringen av Sancho, Varane og verdensstjerna Ronaldo en «Lampard-effekt». Hvert eneste kampresultatet ble koblet opp til hvor kostbare og verdifulle forsterkninger manageren hadde fått servert. Lampard måtte gå, Chelsea ble Champions League-mestere med Lampards grunnlag.

Hos United gikk det andre veien etter at Solskjær ble sendt på porten i november 2021. For der Thomas Tuchel gikk inn og lagde kyniske kampplaner med utgangspunkt i troppen og motstanderen én kamp av gangen, ble fotballprofessor Ralf Rangnick hentet til Old Trafford som en fotballmisjonær. Gegenpress-grunnleggeren skulle endre Manchester United. Han hadde forhandlet til seg en konsultentrolle som sikret innflytelse på det som skulle avgjøres på Old Trafford de kommende sesongene.

Dette ordner jeg. (foto: united, twitter)

Solskjær ble sparket med Manchester United på syvendeplass i Premier League, men hadde tidligere sesonger vist at en dårlig start ikke har hindret ham fra å lede klubben til solide prestasjoner (med utgangspunkt i situasjonen United har vært i siden Ferguson-exiten). Etter at Ralf Rangnick hadde takket Klopp for kampen på tirsdag, ligger United fortsatt i posisjon til å miste Champions League-kvalikplassen.

(fra google)

Det er enkelt å bli verdensmester i etterpåklokskap, men vi har sagt det hele veien: Solskjær bygde opp Manchester United fra det verdens største klubb har vært og skal være. Hadde han fått tålmodigheten til å fullføre sesongen, mener vi at verdens største klubb hadde hatt et utgangspunkt før neste sesong som hadde bragt United opp det neste steget. Så det neste. Så det neste.

Solskjær. (foto: united, twitter)

Les: – Haaland vil bli en større flopp enn Grealish i City

For oss er det nå klart: Manchester Uniteds største tabbe var å sparke Solskjær. Ralf Rangnick har fungert som et unødvendig uromoment.