Mourinhos skygge gir seg på toppen av tabellen – nå venter noe større

Hva venter nå, mon tro? (foto: al duhail, twitter)
Top Article ad

Se opp! Etter at Mikel Arteta beveget seg ut av skyggen til Pep Guardiola og fikk ansvaret for Arsenal, har vi blitt mer oppmerksomme på de geniale assistentene som er bak de geniale managerne.

I 17 år var Rui Faria assistent under José Mourinho. Portugiseren fulgte sin mester gjennom opp -og nedturer (noen hevder at han var hjernen bak Mourinho), selv om han hoppet av før det siste fallet til Mourinho i United.

Les: Vi ser for oss Kylian Mbappé i Liverpool-drakt de neste ti årene

For sommeren 2018 bestemte Faria seg for å klippe snoren til sin Mourinho. I motsetning til Arteta, som gikk direkte fra en vernet posisjon hos Guardiola til å lede Citys rival, valgte Faria en mer anonym start.

Les: Igjen kaos rundt Zaha, men denne gangen snur Crystal Palace-spilleren i tide

I januar 2019 tok han over som manager for Al-Duhail, førte klubben til en andreplass i ligaen og har nå bragt den quatarske klubben ubeseiret i ligaledelse så langt i sesongen.

Nå er denne reisen slutt. Det sies ikke hva som har skjedd, men ifølge klubben har Faria selv sagt opp av personlige årsaker.

44-åringen har bygd seg opp en helt rå erfaring som trenerassistent hos Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid og Manchester United.

Vi kommer til å følge ekstra nøye med denne karen. For oss lukter det en retur til Premier League.

PS: Vi sa det først.

Les: Setién og Barcelona kan ødelegge for Liverpool