.Jose Mourinho

Vi husker fortsatt José Mourinhos store frustrasjon da han tok over Tottenham og måtte se den ene etter den andre av angrepsspillerne bli slått ut med skade. Noen som lurer på betydningen Harry Kane har for London-klubben? Forrige sesong mistet 27-åringen ni Premier League-kamper. Disse kampene karret klubben seg til tre seire og 12 scoringer.

Kort sagt: når Harry Kane ikke er på banen, stiller Mourinho med et enormt handicap. Denne sesongen er ikke anderledes. Kane har ledet angrepet med tre scoringer (to mot United) og matet Heung-Min og andre med seks assists – alt dette på tre kamper.

Les: Wenger skjønner godt hvorfor Arsenal sliter med stjerna hans

Derfor skjønner vi Mourinhos telefon til Gareth Southgate før landslagspausen. Ifølge Goal ba Mourinho den engelske landslagstreneren på sine portugisiske knær om at Kane står over de tre kampene i Nations League.

Kane dro til med to scoringer mot United og var kalt inn til landslagstjeneste dagen etter. Her ble det klart at han slet med en liten skade i låret. Southgate lot Tottenham-spilleren stå over i vennskapskampen mot Bale og gjengen, men ble satt inn da det gjensto 24 minutter av Belgia-kampen på søndag.

Southgate har tydeligvis all intensjon om å bruke Kane for fullt mot Danmark på onsdag.

-Vel, medisinsk har det vært diskusjoner, det vil det alltid, svarte Southgate på spørsmålet om det har vært kontakt med Tottenham.

-Han startet å trene på onsdag, var litt misfornøyd med hvordan han følte seg, så vi jobbet med det medisinske teamet de neste dagene. Vi tok en scanning for å være sikre, men det er en muscular fatigue issue mer enn en skade, forklarer Southgate.

Les på F7: Får du tilbudet om å kjøpe skjorta til Ronaldo – lov oss at du sier nei!

Som strålende fornøyd kan fortelle verden og José Mourinho at Kane trolig spiller mot Danmark.

Soutgate har sin jobb å gjøre, men vi kan forestille oss hvordan røyken siver ut av ørene på Tottenham-manageren. På søndag kommer West Ham, som forrige kamp kjørte over Leicester på deres hjemmebane og etterlot Brendan Rodger uten en eneste scoring.

Uten Harry Kane på banen vet Mourinho at det garantert blir tøffere på søndag.

«Thanks», Gareth.

Les: Sparkede Danny Welbeck fikk en hyggelig telefon i helgen