Fotballens grand old man.

Nå som Arsenals nåværende manager Mikel Arteta er utenfor fare for å få sparken gjentar han sitt ønske om at managerlegende Arsene Wenger kommer hjem. – Flere ganger har den spanske manageren fortalt historier om hvordan Wenger har inspirert han og faktisk var en viktig grunn for at han selv ble manager.

Mikel Arteta har tidligere sagt offentlig ønsker Wenger tilbake til London-klubben i en eller annen rolle, og dette gjentar han nå torsdag.

Les: Kong Eric Cantona annonserer seg selv som ny Manchester United manager

«Jeg snakket med ham da vi var inne og så på filmen ‘Arsene Wenger: Invincible’. Det var ganske hyggelig å se ham og snakke med ham» sa Arteta i forkant av lørdagens kamp mot Newcastle i Premier League, ifølge Sky Sports.

«Forhåpentligvis kan vi få ham nærme for jeg tror han gjerne vil se hvordan han kunne skape miljøet rundt seg når han er her»

«På grunn av respekten, beundring og kjærlighet som alle i klubben har for det han har fått til og for det han representerer som person i klubben».

Arteta kunne imidlertid ikke svare på hvilken rolle Wenger skulle ha:

«Jeg kan ikke si det nå, men det jeg kan si er at jeg gjerne vil ha ham nærmere meg personlig, for jeg tror han ville vært til stor hjelp»

«Jeg tror han vil være til stor hjelp for klubben».

«Ting tar tid, og jeg tror han må bestemme timingen selv, men det jeg kan si er at fra min side – og jeg tror på vegne av alle – ville vi vært begeistret for å ha ham mye nærmere.»

Les: Le Parisien: Jo da, Zidane er i samtaler

Wenger, som i dag jobber med fotballutvikling i FIFA, har tidligere uttalt at han godt kunne tenke seg å komme tilbake til fotballverdenen – kanskje som landslagstrener eller lignende – det til tross for alderen på 72 år.