Memphis Depay

En overgang vi har hørt om helt siden Ronald Koeman overtok som manager for Barcelona sist sommer ser nå ut til å materialiseres. – Nederlandske Memphis Depay har bare noen få uker igjen av sin kontrakt med Lyon, en klubb han har trivdes i siden overgangen fra Manchester United i 2017.

Fristelsen ble for stor for et bytte da hans landslagssjef Ronald Koeman igjen ble klubbtrener. – Memphis Depay skal ha blitt enige med Barcelona om en avtale, men det er en viktig betingelse.

Les: Tottenham kretser rundt Rafael Benitez

Koemans arbeidssikkerhet skal ifølge en rekke spanske medier være tynn etter Joan Laporta ble valgt som klubbens nye president, han tok over etter Josep Maria Bartomeu-administrasjonen som utnevnte nederlenderen. – Laporta skal ha andre favoritter, blant annet Xavi og Manchester City manager Pep Guardiola.

Hvis Laporta bestemmer seg for å gjøre endringer i trenerteamet, vil det endre alt for Depay, og derfor har det blitt en forutsetning for avtalen. – Det sier mye når han er villig til å gå ned i lønn for å få spille med sin gamle landslagssjef. De to har stor gjensidig respekt for hverandre.

Det er ikke så rart, Memphis Depay er en meget arbeidsom sentral spiss som scorer mange mål ofte fra en bred posisjon. – Nettopp den egenskapen føler Ronald Koeman mangler i dagens tropp. Det kommer mer i sommer selv om avtalen med Depay fullføres, en ekstra spiss er også på trappene, men det kan ikke bli alt for dyrt.

Blaugrana er i en vanskelig økonomisk situasjon, det ble tidlig klart at det ikke er aktuelt med dyre spillere som Neymar eller Erling Braut Haaland. Prioriteten er spillere som kommer på en gratis overgang, først Eric Garcia og nå følger Depay etter.

Les: Ex Manchester United kaptein Antonio Valencia takker for seg