Mendes. (psg, twitter)

Han er 19 år og står allerede notert med 13 landskamper for et av verdens beste landslag. Portugiseren Nuno Mendes brukte bare én sesong i Ligue 1 på å vise at han er best i den franske ligaen. Ikke overraskende har PSG dratt frem noen hundre millioner for å gjøre overgangen permanent.

Mendes har som landsmann Ronaldo jobbet seg opp gjennom det berømte akademiet til Sporting. Sportsdirektør Leonardo og PSG fikk øye på tenåringen, og sørget før sesongen å hente inn den unge venstrebacken «på prøve». Ett års leieavtale med kjøpsopsjon bakt inn i avtalen.

LES: Manchester United tar nok et grep som lover godt

Det ble mer enn en test. Mendes har vært på banen i 37 kamper og hadde null problem med overgangen til å stanse noen av verdens beste angrepsspillere i den franske ligaen – for så å fosse oppover i angrep. 19-åringen ble kåret til Ligue 1s beste spiller i posisjonen.

Derfor kom bekreftelsen på tirsdag som ingen overraskelse. PSG blar ifølge franske medier opp rundt 40 millioner euro og henter Mendes inn som permanent PSG-spiller med kontrakt til 2026.

PSG hadde teften da de hentet lynraske Mendes på leie forrige sommer – og har pengene til å følge opp.

LES: Nå koker det skikkelig hos Bayern München

Vi gratulerer.