Fokus hele veien. (foto: city, twitter)

Thomas Tuchel ble hentet fra ledigang for snart ett år siden for å plassere Chelsea øverst på tronen. Første del av etappen ble kronet med Champions League-tittel, denne sesongen skulle tyskeren med Romelu Lukaku også lede til topps på balløya. På lørdag fikk Marina Granovskaia og gjengen bekreftelsen på at det fortsatt er et stykke igjen å være best i verdens tøffeste liga.

Ikke et negativt ord om Champions League, som strekker seg over hele sesongen, men å vinne Premier League krever at klubben sanker poeng hver eneste uke gjennom hele sesongen mot klubber som alle er rustet til å ta poeng på en god dag.

Les: Leo Østigård rakk knapt å bli kjent med legenden Shevchenko før det var slutt

Forrige sesong viste Tuchel at han behersket Manchester City som motstander, i lørdagens Premier League-kamp mellom de to gigantene parkerte Guardiola Chelsea en gang for alle. Tretten poengs forsprang etter 22 kamper er en ledelse aldri City kommer til å gi fra seg.

Matchvinner Kevin de Bruyne sørget for en nydelig sniper scoring, men etter kampen var han mindre opptatt av seg selv og Chelsea. Liverpool har to kamper færre spilt, 14 poeng bak.

-Vi har før vært i en situasjon hvor vi var åtte eller ti poeng foran, men vi har også prøvd å være åtte, ti poeng bak. Vi vet at det kan endre seg raskt. Vi vet også at forspranget er stort akkurat nå, men Liverpool er ikke langt etter hvis de vinner kampene deres, sier de Bruyne etter kampen.

Les: Robert Lewandowski er med i 300 klubben

Nettopp derfor er Manchester City en klubb som ender opp med trofeer. Pep Guardiola har preppet spillerne sine til aldri å ta lett på oppgaven eller miste fokus før mållinja er nådd.