Robert Lewandowski

Filmen 300 fra 2006 regissert av Zack Snyder er ettersom jeg husker en dokumentar som tar for seg slaget ved Thermopylene i år 480 f.Kr. For en uke siden passerte Karim Benzema 300 mål for Real Madrid da ble filmen nyttig for grafikere som har lyst til å poengtere milepælen.

Slike milepæler skjer ikke ofte, derfor er det litt imellom hver gang vi får slik grafikk. Robert Lewandowski har en enda mer imponerende milepæl for han har nå passert 300 mål i Bundesliga.

Det er bare en som har scoret flere mål, Gerd Müller som var Bayern München spiller 1964-1979, har 365 mål i Bundesliga. Han regnes som en av de mest effektive spisser gjennom alle tider, og gikk under kallenavnet «der Bomber (der Nation)« og «Kleines Dickes Müller». Han hadde i 49 år også rekorden for antall mål i en sesong i Bundesliga med 40 mål, som ble slått av Robert Lewandowski i 2021 med 41 mål.

Les: Leo Østigård rakk knapt å bli kjent med legenden Shevchenko før det var slutt

Bayern München kom tilbake på vinnersporet lørdag med 3-0-seier over FC Köln. Robert Lewandowski leverte hattrick, noe som betyr at han nå har scoret 300 mål i Bundesliga. – Hjemmelaget gikk inn i kampen med en stim på tre seire på rad, mens gjestene ganske utypisk hadde tapt sitt siste oppgjør mot Mönchengladbach.

Fra kampstart var det tydelig at det var et hevngjerrig og opplagt Bayern-lag som var sendt på banen.

Det tok også bare ni minutter før de tok ledelsen. Det var målscorer Robert Lewandowski som brakte gjestene foran etter en presentasjon av Thomas Müller.

Bayern-dominansen fortsatte, og etter 25 minutters spill kom den franske midtbanespilleren Coretin Tolisso med en leksjon i hvordan man sparker godt til skinnet.

Les på F7: Nordkoreanske hackere stjal 400 millioner dollar i kryptovaluta

Tolisso hamret ballen helt opp i kroken fra distanse og økte dermed Bayerns ledelse til 2-0.

Kort tid etter viste hjemmelaget at de også ville spille med. Det skjedde da Mark Uth fikk ballen sparket i mål, men dessverre for Köln-laget ble målet i etterkant underkjent av VAR på grunn av offside.

Derfor forble stillingen 2-0 til Bayern München da dommeren plystret til pause.

Les: Tanguy Ndombele trener alene etter «gå sakte av banen» aksjon

I andre omgang vinket spillet mye frem og tilbake. Det var imidlertid tydelig at Bayern München hadde lettest å spille i farlige situasjoner.

Etter 63 minutter stakk Robert Lewandowski inn på midten forbi bortelagets forsvarsspillere og satte inn 3-0. I situasjonen ble polakken satt opp pent av en velspillende Leroy Sane, som var satt på banen kort tid før.

Det gode forholdet mellom Sane og Lewandowski var langt fra ferdig, og rundt 10 minutter senere var Sane igjen i rollen som konferansier da den brennende polakken scoret sitt 300. mål i Bundesliga.

Sane driblet flere Köln-spillere og gjorde det enkelt for Lewandowski, som dermed scoret til 4-0 og rundet den vakre milepælen.

Resten av kampen gikk uten mål og dermed knep Bayern seieren og de tre poengene.