(foto: united, twitter)

Anthony Martial opplevde den samme nedturen i 2016/17-sesongen, men denne gangen er det anderledes. For etter at Romelu Lukaku forlot Old Trafford i 2019, har Martial hatt fritt spillerom for å bevise at han er den sentrale spissen United må ha for å nå målene.

I 2016/17-sesongen endte det med fire ligascoringer på 25-åringen, så langt har den franske landslagsspilleren 4 Premier League-scoringer – av Uniteds 53. Det sier seg da selv at Martial ikke har hatt noen spesiell impact på United i sesongen som tegner til å bli skikkelig solid.

Les: Tirsdag scoret 17-åringen i Champions League, onsdag valgte han mellom England og Tyskland

Men hva med Edinson Cavani? Urugayaneren har uten tvil hatt en massiv positiv påvirkning på hele laget, og har som ny med sine 6 Premier League-scoringer gjort jobben han ble hentet til.

Men, (sorry, Edinson) Cavani er tross alt 34 år gammel og skal i teorien ikke bære United på topp. Til det trenger United en langsiktig løsning.

Det store spørsmålet som må stilles hos United før sommeren, er om Martial har tyngden og kontinuiteten til å være førstevalget på topp. 2019/20-sesongen hadde franskmannen 17 Premier League-kamper, og spilte til tider outstanding.

Les: Alle vinterens overganger i Eliteserien

Booom. (foto: united, twitter)

Et tilbakevendende tema med Martial har vært muskelstyrken hans. Ifølge Goal kunne United-trener Mike Phelan høres langs sidelinjen i januar-kampen mot Wolverhampton uttrykke frustrasjon da Martial gjentatte ganger ble outmuscled av motstandernes forsvarsspillere. To uker senere slang Ole Gunnar Solskjær ut med at franskmannen «måtte jobbe med styrken sin».

Les: Gianluigi Donnarumma enig med Manchester United

Er det en villmann som har vist han har styrke, er det Erling Haaland. I tillegg har 20-åringen bevist at han scorer så og si alltid når han er på banen, og lar ingen motstandere stanse seg, uavhengig om det er bunnlaget Schalke eller giganten PSG.

-Jeg vet han (Haaland) jobber hardt hele tiden for å forbedre seg. Han er Dortmund-spiller og vi ønsker ham alt vel, og let´s see what life will bring later on, kom det fra Solskjær ifølge Goal.

Skal United ta de siste kneppene for å sende bussen med Premier League-trofeet til den røde delen av byen, må Solskjær vite at han har en spiss som leverer fra 20 ligascoringer og opp. Hver eneste sesong. For oss er og blir Erling Haaland løsningen.

Les: Alan Shearer har ikke akkurat høye tanker om leveransene til Martial