Mester Zizou.

Det handler selvfølgelig om David Alaba. Bayern München vil nødig miste 28-åringen, men har innsett at tysk nøysomhet ikke er forenlig med Alabas oppfatning av sin betydning i verdens beste klubb. Dette har fått de største Premier League-klubbene til å kretse rundt østerrikeren denne måneden. Sammen med Real Madrid.

La Liga-giganten prøver å slikke sine koronaøkonomiske sår rene, men ser ut til ikke å ha problemer med å grave dypt for denne unike muligheten til å skaffe seg en av markedets desidert beste midtstopperen. Spesielt ikke når Sergio Ramos-historien fortsatt ikke er løst.

Les: Manchester United kliner til tross for 10 ukers utestengelse

Ifølge spanske Marca har Real Madrid allerede blitt enige med Alaba om en fireårskontrakt fra sommeren 2021. Da forlater 28-åringen München på free transfer til Bayerns store frustrasjon, og altså rett i fanget til en av de største rivalene i Champions League.

Så hva må Real ut med for å overtale Alaba? Ifølge Marca får østerrikeren se 115 millioner kroner årlig strømme inn på lønnskontoen. Ikke den helt store lønnsøkningen i forhold til betingelsene hos Bayern, men i München gikk tydeligvis forhandlingene i stå uten muligheter for å nå enighet.

Real Madrid prøvde seg med å bygge opp en ny midstopper-æra da de hentet Eder Militao fra Porto i 2019. Denne gangen er det ikke tvil om at de lykkes. David Alaba er rett og slett en av de beste – mot de beste.

Les: Mesut Özil sitter nå og drikker søt te etter en røff flytur