Koeman spretter neppe champagnen på nytt, men får i det minste godt betalt for exiten. (foto: barcelona, twitter)

Nå har røyken endelig lagt seg i Barcelona. Messi er ute, Memphis Depay har overtatt rollen som en av lederne i angrepet, Griezmann er returnert til Atletico, Ruig Puig er sluppet løs, tenåringen Pedri skal få ta mer plass – og Ansu Fati er tildelt Messis ikoniske nr. 10-drakt. For Ronald Koeman skal det endelig handle om trening og kamp, trening og kamp.

Men midt opp i stormen har Ronald Koeman ikke fått det endelige signalet fra president Joan Laporta at han er del av de langsiktige planene på Camp Nou. Koeman går inn i denne sesongen med bare ett år igen av kontrakten.

Les: Barcelona klar for å sende Miralem Pjanic ut av Camp Nou

Så hva skjer?

Her skal det leveres, så signeres. Eller signeres, men med krav som må oppfylles?

Ifølge Marca og Mundo Deportivo har Laporta tidligere uttrykt sin tvil til om Koeman er rett mann for oppgaven, men skal likevel være klar med ny kontrakt til Koeman. De spanske avisene hevder det følger med tre krav manageren da må oppfylle:

1. Vinne La Liga

2. Spille Cruyff-inspirert fotball (klassisk Barca-stil)

3. Gi unge spillere som Riqui Puig spilletid

Det sies ikke noe om kravene må oppfylles før forlengelseskontrakten signeres, men det skal uansett gi signalet om at Barcelona har tillit til Koeman – så lenge betingelsene blir oppfylt.

Lest mellom linjene betyr dette at Ronaldo Koeman har denne sesongen på å gjøre Barcelona stor igjen. Overbevis, eller forsvinn.

Les: ESPN: Ronaldo har null påvirkning på Haaland-planen